ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας: Δύσκολη χρονιά, εύκολα τα θέματα της πρώτης μέρας των Πανελλαδικών

ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας: Δύσκολη χρονιά, εύκολα τα θέματα της πρώτης μέρας των Πανελλαδικών

Εύκολα χαρακτηρίζουν τα θέματα της χθεσινής πρώτης μέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων υποψήφιοι που έδωσαν στο εξεταστικό κέντρο του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, σημειώνοντας ωστόσο πως ήταν δύσκολη η χρονιά λόγω του κορωνοϊού και της τηλεκπαίδευσης.

Ολυμπία Κοσμοπούλου: «Δώσαμε έκθεση πρώτο μάθημα. Η χρονιά, γενικά, ήταν χάλια. Δε βοήθησε καθόλου η τηλεκπαίδευση. Ήμασταν πολύ καιρό κλειστοί. Δυο μήνες μάθημα κάναμε από κοντά και γι’ αυτό γενικά ήταν δύσκολα. Τα θέματα σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν τέλεια, πολύ καλά! Εύκολα θέματα, ο αθλητισμός! Είμαι πολύ ικανοποιημένη!».

Μαυρέττα Κτενά: «Σήμερα (σ.σ. χθες) δώσαμε το πρώτο μάθημα. Μου άρεσε πολύ το θέμα, αθλητισμός! Μια χαρά! Ελπίζω σε καλά αποτελέσματα! Η χρονιά δε με βοήθησε καθόλου. Κλείσαμε πολλές φορές. Ουσιαστικά βγάλαμε την ύλη μέσω τηλεκπαίδευσης και δε νομίζω ότι ωφέλησε κανέναν μαθητή. Αλλά, εντάξει, πιστεύω ότι αντεπεξήλθαμε στις προσδοκίες μας!».

Νικόλαος Ηλιόπουλος: «Ουσιαστικά η χρονιά δεν πήγε και τόσο καλά όσο περιμέναμε, γιατί δίναμε Πανελλήνιες φέτος. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα βγουν λίγο υπέρ μας, γιατί η ύλη ήταν πολύ μειωμένη και στην έκθεση, γενικά παντού. Καλά αποτελέσματα να έχουμε! Η πρώτη μέρα των Πανελληνίων μού φάνηκε πολύ καλή, γιατί το θέμα ήταν λίγο εύκολο. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά τα βοήθησε αυτό…».

Αθανάσιος Στρατικόπουλος: «Πιστεύω ότι τα θέματα ήταν εν μέρει επίκαιρα, γιατί με τον αθλητισμό αυτές τις μέρες σχετίζεται όλος ο κόσμος και συγκεκριμένα το κυρίως θέμα, που αφορούσε στο τένις. Όλοι γνωρίζουμε για το τουρνουά – πρωτάθλημα που έγινε τις προηγούμενες μέρες. Κατά τη γνώμη μου, ήταν εύκολα τα θέματα. Πιστεύω πως τα έχω πάει καλά! Λόγω του κορωνοϊού σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, γιατί δεν παρακολουθήσαμε τα μαθήματα στο σχολείο, οπότε για να πάει κάποιος καλά, έπρεπε να πάει φροντιστήριο».

Θεοδώρα Χρονοπούλου: «Σήμερα (σ.σ. χθες) δώσαμε το πρώτο μάθημα, έκθεση. Έπεσε το θέμα του αθλητισμού, ήταν σχετικά εύκολο. Πιστεύω πως αν κάποιος είχε διαβάσει, οι ασκήσεις ήταν κατανοητές, θα μπορούσε να γράψει έναν αξιοπρεπή βαθμό! Η όλη χρονιά κύλησε λίγο – πολύ δύσκολα, διότι τα σχολεία είχαν κλείσει λόγω του κορωνοϊού. Λίγα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης στα σχολείο. Η τηλεκπαίδευση δε θεωρώ πως βοήθησε πολύ…».

Σπύρος Παππάς: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, μπορώ να πω. Είχαμε τον κορωνοϊό, χάσαμε το πρόγραμμά μας στην αρχή με τα μαθήματα μέσω του υπολογιστή. Αλλά τα θέματα, όπως είδα, ήταν πολύ εύκολα. Ήταν ένα θέμα που περίμενα, ήταν ο αθλητισμός. Τα πήγα καλά! Εύχομαι τα καλύτερα για όλα τα παιδιά!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου