Φυσικό αέριο: ”Χορός” δηλώσεων για ένα θέμα – ορόσημο και για την Καλαμάτα

Φυσικό αέριο: ”Χορός” δηλώσεων για ένα θέμα – ορόσημο και για την Καλαμάτα

Απ’ ό,τι φαίνεται, καλά κρατεί ο… χορός των δηλώσεων για το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο και τη δυνατότητα να επωφεληθεί ενεργειακά από μια τέτοια θετική εξέλιξη και η Καλαμάτα. Αυτή τη φορά είχαμε μια ακόμα δημόσια παρέμβαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος σημείωσε για πολλοστή φορά ότι η Περιφέρεια προσπαθεί να φτάσει το φυσικό αέριο σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου μόνο μέσω του αρχικού σχεδιασμού της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προέβη στην πιο κάτω δήλωση: “Η Περιφερειακή Αρχή αγωνίζεται ανυποχώρητα για να φθάσει το φυσικό αέριο και στις 6 πόλεις του αρχικού σχεδιασμού της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) -δηλαδή σε Τρίπολη, Κόρινθο, Άργος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Καλαμάτα- ώστε να υπάρξει η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του απ’ όλους.

Με μεγάλη προσπάθεια η Περιφερειακή Αρχή κατόρθωσε, στην τελευταία αναβάθμιση του ΕΣΠΑ/ΠΕΠ, τον περασμένο Μάρτιο, να εγκριθούν για αγωγούς 20.000.000 ευρώ, με τη μεταφορά των χρημάτων αυτών από άλλα έργα που δε θα πραγματοποιηθούν (οδικά).

Η Περιφερειακή Αρχή θα διαθέσει τα χρήματα αυτά στη ΔΕΔΑ για την κατασκευή αγωγών και μόνο, οι οποίοι θα αποτελούν δημόσια περιουσία, αποκλειομένης της διάθεσης των εν λόγω χρημάτων για εσωτερικές εγκαταστάσεις σε κτήρια. Προσεχώς οι ίδιοι αγωγοί θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά υδρογόνου, που αποτελεί το καύσιμο του μέλλοντος.

Συμπερασματικά, η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι η παραπάνω στρατηγική υπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον και την προοπτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ενιαία και ίση αντιμετώπιση των πόλεών της.

Τέλος, η Περιφερειακή Αρχή ευχαριστεί θερμά, βουλευτές, Επιμελητήρια, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς που στηρίζουν τη στρατηγική και τον αγώνα της στο μεγάλο θέμα του φυσικού αερίου”.

Α.Π.