Για μεγάλους και μικρούς oι εκδηλώσεις το καλοκαίρι στο Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα

Για μεγάλους και μικρούς oι εκδηλώσεις το καλοκαίρι στο Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα

Ποικίλες εκπαιδευτικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις για μεγάλους και μικρούς, ετοιμάζουν αυτό το καλοκαίρι, το Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα και η RE:THINK, στον πολυχώρο του Αγροκτήματος Φοίφα, αλλά και διαδικτυακά. 

Το «Σχολείο στη Φύση» στο Aγρόκτημα Φοίφα συνεχίζει να γιορτάζει την άνοιξη και τον ερχομό του καλοκαιριού. Μπορείτε λοιπόν να κλείσετε θέση στα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα πάντα με άξονα το πρόγραμμα “Ο Πολιτισμός της Καλλιέργειας” και να ανακαλύψετε τις νέες σοδιές του λουλουδολαχανόκηπου και του οπωρώνα, τα παιχνίδια από φυσικά υλικά και τους θησαυρούς που κρύβονται  στο ολάνθιστο οικοσύστημα του κτήματος! 

Όσοι θέλουν να μετάσχουν στο Καλοκαιρινό σχολείο στη Φύση  μπορούν να  λάβουν πληροφορίες και να  δηλώσουν την συμμετοχή τους στο farmafifa@gmail.com ή στο τηλ 2721022505.

Γιορτή του καλοκαιριού

Η μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού στο Αγρόκτημα Φοίφα θα πραγματοποιηθεί 10 και 11 Ιουλίου. Ένα συναρπαστικό διήμερο εναρμόνισης με την φύση  γεμάτο εργαστήρια, ομιλίες, μουσική και παραστάσεις με επίκεντρο την αγαπημένη εκδήλωση της ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων και τη δημιουργία νέων σποροφυλάκων!

Αν θέλετε να κάνετε κάποιο εργαστήριο/ομιλία ή να παρουσιάσετε την τέχνη σας, τις δημιουργίες σας ή και τα προϊόντα σας στο φεστιβάλ μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: 2721022505 ή στο farmafifa@gmail.com 

Επίσης, μικροί και μεγάλοι σποροφύλακες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να δώσουν ένα χεράκι στην σποροπροετοιμασία πριν την μεγάλη γιορτή του Rethink Fest! Μαθαίνουμε να διαλέγουμε, να προετοιμαζουμε και να πακετάρουμε σπόρους ανάμεσα σε 328 είδη χιλιάδων παραδοσιακών σπόρων που έχει διασώσει το αγρόκτημα Φοίφα στην σποροτράπεζα του όλα αυτά τα χρόνια.

Οι δύο προπαρασκευαστικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και στις 23 Ιουνίου 2021. Δηλώστε συμμετοχή στο 2721022505 ή στο farmafifa@gmail.com

Κομποστοποίηση

Τέλος, στις 18 Ιουνίου στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση από τη RE:Think με θέμα «Outside the Trash: Το παράδειγμα του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας».

Το θέμα θα αναλυθεί με τη Μυρτώ Φοίφα, εκπαιδευτικό εκπρόσωπο της RE:THINK Κοιν.Σ.Επ και συντονίστρια του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας και τον Παναγιώτη Κάτσαρη γεωπόνο, βιοτεχνολόγο, διευθυντή του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και συνεργάτη του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το ανανεωμένο πλέον Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης Καλαμάτας, τα κύρια χαρακτηριστικά και τα αποτελεσματά του. Το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης αποτελεί το κυριότερο παράδειγμα κοινωνικής διαχείρισης των απορριμμάτων στον αστικό ιστό το οποίο μετατρέπει τους πολίτες από παραγωγούς οργανικών υπολειμμάτων σε παραγωγούς γόνιμου κομπόστ. Ήδη αποτελείται από 40 συνοικιακούς κομποστοποιητές και έχει στόχο να φτάσει τους 55 έως το Μάρτιο 2022.