Η Περ. Πελοποννήσου προχωρά άμεσα στην εφαρμογή της δακοκτονίας

Η Περ. Πελοποννήσου προχωρά άμεσα στην εφαρμογή της δακοκτονίας

Άμεσα ξεκινά το πρόγραμμα δακοκτονίας στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε μέσω τηλεδιάσκεψης προχθές με τους διευθυντές των 6 ΔΑΟΚ, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη.

Στην εν λόγω σύσκεψη εξετάστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκύψει λόγω της καθυστέρησης από το ΑΣΕΠ της διαδικασίας ορισμού των επικουρικών, των οποίων η πρόσληψη αναμένεται περίπου σε έναν μήνα.

“Δε θα αποτελέσει πρόσχημα η καθυστέρηση του ΑΣΕΠ, θα κάνουμε ως Περιφέρεια ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την παραγωγή, καθώς ήδη υπάρχουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τα υλικά, αλλά και οι εργολάβοι” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ήδη η εφαρμογή του προγράμματος έχει ξεκινήσει στο Κιβέρι της Αργολίδας, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα -όταν και αναμένεται σχετική πτώση της θερμοκρασίας- θα βγει στο πεδίο, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, το σύνολο των γεωπόνων των ΔΑΟΚ και άλλων υπηρεσιών, όπου χρειαστεί. Για το σκοπό αυτό εγκρίνονται υπερωρίες, εκτός έδρας και κίνηση οχημάτων.

«Για τις ανάγκες της δακοκτονίας θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα οχήματα, ακόμα και των αντιπεριφερειαρχών εφόσον απαιτηθεί» σημείωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς τους γεωπόνους «για την διάθεσή τους να συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος».