Ο γερμανικός Τύπος για το αεροδρόμιο Καλαμάτας και το ενδιαφέρον ΤΕΜΕΣ και Fraport

Ο γερμανικός Τύπος για το αεροδρόμιο Καλαμάτας και το ενδιαφέρον ΤΕΜΕΣ και Fraport

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας και η ιδιωτικοποίηση του απασχολούν για άλλη μια φορά το γερμανικό Τύπο, ενώ αναφορά γίνεται ακόμη στην Temes και στο ενδιαφέρον της γι’ αυτό.

Όπως ανέφερε χθες η «iefimerida.gr», δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), αναφέρεται στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις 23 ελληνικών αεροδρομίων.

Το γερμανικό δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Η Ελλάδα αποκόμισε καλές εμπειρίες με τις ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων τα τελευταία χρόνια. Το 2017 το κράτος ανέθεσε στον όμιλο Fraport την εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Οι Γερμανοί θα λειτουργούν τα αεροδρόμια για 40 χρόνια. Το κράτος αναζητά τώρα ιδιώτες επενδυτές για τα υπόλοιπα 23 αεροδρόμια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται αεροδρόμια νησιών όπως Χίος, Νάξος, Μήλος και Πάρος, όπως και τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων και Καστοριάς στην ηπειρωτική χώρα. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Καλαμάτα».

Ενδιαφέρον ΤΕΜΕΣ
Το δημοσίευμα αναφέρει, επίσης, ότι «η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και ξενοδοχείων Temes S.A., η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου, θεωρείται πιθανός αιτών για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας». Σημειώνει, μάλιστα, ότι πρόκειται για μια ισχυρή ελληνική εφοπλιστική οικογένεια, στην οποία ανήκει και το πολυτελές ξενοδοχείο Costa Navarino κοντά στην Καλαμάτα. «Αλλά και η Fraport εκφράζει ενδιαφέρον για την Καλαμάτα» αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.