Στα μελανόλευκα η πόλη με τρελό πανηγύρι για την πρωταθλήτρια Καλαμάτα

Στα μελανόλευκα η πόλη με τρελό πανηγύρι για την πρωταθλήτρια Καλαμάτα

Αξέχαστες ιστορικές στιγμές ζει σήμερα Σάββατο 26 Ιουλίου 2021 η ομάδα της Καλαμάτας, που κορυφώθηκαν αργά το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας με την απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητή Νοτίου Ομίλου της Football League.

Συνεχίστηκαν με την περιοδεία των πρωταθλητών στους δρόμους της πόλης, με προορισμό την κεντρική πλατεία, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές και οι υπόλοιποι συντελεστές της ανόδου να μοιραστούν τη χαρά με τους φιλάθλους, η μεγάλη μάζα των οποίων δεν είχε την ευκαιρία να μπει στο γήπεδο, λόγω των περιοριστικών πρωτοκόλλων για την πανδημία, αλλά ξεχύθηκαν στους δρόμους με κορναρίσματα, συνθήματα και ξέφρενα πανηγύρια.

Οι «μελανόλευκοι» κατέκτησαν  πανάξια τον φετινό τίτλο και μαζί την άνοδο στη νέα ενιαία Β’ Εθνική, «σφραγίζοντας την επιτυχία τους με μια εμφατική νίκη, με σκορ 4-0 σε βάρος του Ιάλυσου.

Η τοπική μας έφτασε τους 35 βαθμούς σε 18 αγώνες, αφήνοντας 5 βαθμούς πίσω την 2η Ρόδο, με την οποία, όπως και με την Καλλιθέα «μοιράζεται» την καλύτερη επίθεση με 20 γκολ.

Η Καλαμάτα έχει όμως ξεκάθαρα και την καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχθεί μόνο 7 γκολ, ενώ ένα επίσης αξιοσημείωτο επίτευγμα είναι ότι κατόρθωσε να κρατήσει όχι μόνο το αήττητο στην έδρα της, αλλά και να μην δεχθεί κανένα γκολ.

Με εξασφαλισμένο τον τίτλο από τις προηγούμενες εβδομάδες, το κλίμα ήταν εξ αρχής πανηγυρικό, με τους φανατικούς οπαδούς στη νοτιοανατολική κερκίδα να δίνουν ασταμάτητα τον τόνο, με συνθήματα, τραγούδια και καπνογόνα.

Όλοι περίμεναν να τελειώσει γρήγορα ο αγώνας προκειμένου να αρχίσει η φιέστα και να γίνει η απονομή του κυπέλλου, για τη διαδικασία της οποίας είχε έρθει στην Καλαμάτα ο πρόεδρος της Ένωσης Super League 2-Football League και πολυάριθμοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Εκτός από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή Νίκο Αναστόπουλο, κεντρικό πρόσωπο αποτέλεσε και αποτελεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλαμάτα, Γιώργος Πρασσάς, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την μεγάλη αυτή επιτυχία και έχει έρθει αυτό τον καιρό από την Αμερική στα πάτρια εδάφη και χάρηκε εξίσου με την καρδιά του την επιτυχία της ομάδας.

Το σκηνικό της φιέστας είχε στηθεί με το κύπελλο να περιμένει μπροστά από τις κερκίδες της νότιας κερκίδας. Προηγήθηκε η απονομή των μεταλλίων, με τον κόσμο να αποθεώνει κάθε έναν από τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας που κλήθηκε ονομαστικά.

Ακολούθως ο αρχηγός Κώστας Ηλιόπουλος κλήθηκε να σηκώσει το κύπελλο, το οποίο έγινε αντικείμενο λατρείας απ’ όλους, σκορπίζοντας ενθουσιασμό, αλλά και συγκίνηση.

Όπως είναι φυσικό το αγωνιστικό μέρος και παρά τη μεγάλη νίκη απέναντι στον ελλιπή Ιάλυσο πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Οι Ροδίτες δεν ξέχασαν την ιπποτική παράδοση του νησιού τους και παρατάχθηκαν πριν την έναρξη δημιουργώντας αψίδα για να τιμήσουν τους πρωταθλητές.

Αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες της Καλαμάτας να κάνουν όσο μπορούσαν καλύτερα τη δουλειά τους και παρά την αφόρητη ζέστη να κυνηγήσουν τη νίκη και τα γκολ, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την φύση πρωταθλητή που διαθέτουν και να ολοκληρώσουν ιδανικά τη χρονιά.

Δύο γκολ ο Μαρκόφσκι
Το 4-0 διαμορφώθηκε με ένα γκολ στο α’ ημίχρονο και τρία ακόμη στο β’ μέρος. Το σκορ άνοιξε στο 18’ ο Μαρκόφσκι με άψογη καρφωτή κεφαλιά από κοντά, έπειτα από σέντρα του Μπουσμπίμπα από αριστερά. Το 2-0 σημείωσε στο 58’ ο Κέρι με σουτ έξω από την περιοχή. Στο 65’ ο Παυλίδης με μια έμπνευση-μακρινό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ενώ στο 87’ ο Μαρκόφσκι πέτυχε και 2ο προσωπικό γκολ (πάλι με κεφαλιά, από σέντρα του Παναγιώτου αυτή τη φορά) σφραγίζοντας τη μελανόλευκη νίκη.

Θετική από κάθε άποψη η παρουσία της κας Ελένης Αντωνίου (Ανατολικής Αττικής) ως διαιτητής του αγώνα, με βοηθούς τους Αρμακολα (Κυκλάδων)-Καραλή (Ηλείας) και 4ο τον Καδδά (Ηλείας).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ( Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Παναγιώτου, Κωνσταντινόπουλος, Ευαγγέλου, Τσελεπίδης, Παυλίδης (70’ Τριανταφυλλάκης), Παπατόλιος (63’ Αναστασόπουλος), Σουμπίνιο (63’ Νατσιόπουλος), Φελίπε (46’ Κέρι), Μπουσμπίμπα (46’ Ηλιόπουλος), Μαρκόφσκι.

ΙΑΛΥΣΟΣ (Βαγγέλης Χαντές): Τσιγάρος, Πατσίλης, Σαββάκης, Καρπαθάκης, Καντούτσης, Σκεντεράι, Μανιώτης, Μαστραντωνάκης (20’ λ. τρ. Χριστόπουλος), Σταθόπουλος, Παπαδόπουλος (82’ Καραμανώλης), Χατζησάββας.

-Στο ημίχρονο η ομάδα της Ρόδου απένειμε πλακέτα στον κ. Πρασσά για την επιτυχία της κατάκτησης του τίτλου, ενώ με τη σειρά της η ομάδα της Καλαμάτας επιβράβευσε με ανάλογο τρόπο την ομάδα του ΑΟ Διαβολιτσίου, με την οποία υπάρχει συνεργασία, για την εξασφάλιση της παραμονής στη Γ’ Εθνική.

Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της τελευταίας 18ης αγωνιστικής
Επισκοπή – Νίκη Βόλου 0-0
Ασπρόπυργος – Ρόδος 0-2
Καλαμάτα – Ιάλυσος 4-0
Αστέρας Βλαχιώτη – Σαντορίνη 2-1
Αιγάλεω – Καλλιθέα 0-0

Η τελική βαθμολογία

1. Καλαμάτα 35                20-7

2. Ρόδος 30         20-15

—————————————–

3. Επισκοπή 27  15-10            

4. Ιάλυσος 24     16-22

5. Σαντορίνη 24                15-16

6. Καλλιθέα  23 20-14

7. Αιγάλεω 23    14-14

8. Νίκη Βόλου 22              18-14

—————————————–

9. Αστέρας Βλαχιώτη 22                14-16

10. Ασπρόπυργος έχει 8                10-34

– Η Καλλιθέα έχει μηδενιστεί στο παιχνίδι με τον Αστέρα Βλαχιώτη και έχει τιμωρηθεί με -3 βαθμούς.

Δηλώσεις
Το όνειρο έγινε πραγματικότητα…
Στις δηλώσεις του στο πλαίσιο της σαββατιάτικης φιέστας και μετά το παιχνίδι με τη Ρόδο ο προπονητής της Καλαμάτας, Νίκος Αναστόπουλος, επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι η επιτυχία είναι τεράστια, καθώς η Καλαμάτα κατακτά πρωτάθλημα σε επαγγελματικό επίπεδο μετά από 49 χρόνια, όμως και για τον ίδιο που είναι πολλά χρόνια στα γήπεδα και έχει ζήσει μεγάλες επιτυχίες και ως προπονητής η πρωτιά τίτλος-άνοδος της Μαύρης Θύελλας είναι ξεχωριστή και αποτυπώθηκε στις ένθερμες εκδηλώσεις του κόσμου.

«Το όνειρο έγινε πραγματικότητα με υπομονή, με επιμονή και βάση πλάνων πετύχαμε αυτά τα οποία είχαμε σχεδιάσει από την αρχή της περιόδου. Είμαστε μια ομάδα, η οποία έγινε ομάδα έδρας με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην χάσει μέσα στην Καλαμάτα, αλλά ούτε και να δεχθεί και γκολ -πράγμα το οποίο νομίζω δεν έχει ξαναγίνει. Γίναμε ομάδα έδρας σιγά σιγά η Καλαμάτα θα γίνει και ομάδα για εκτός έδρας.

Την άνοδο την αφιερώνουμε στον πρόεδρο τον κ. Πρασσά. Αν δεν ήταν αυτός, όπως καταλαβαίνετε, δεν έρχονταν οι πολύ καλοί παίκτες κι εγώ. Όπως επίσης την αφιερώνουμε και στους φιλάθλους μας, οι οποίοι δεν χάρηκαν την ομάδα όπως ήθελαν και αξίζει σε αυτή την ομάδα. Φέτος λοιπόν κάναμε ένα βήμα, υποσχόμεθα ότι και του χρόνου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα δεύτερο βήμα για να επαναφέρουμε τη Μαύρη Θύελλα εκεί που αξίζει και αρμόζει. Έχουν μπει οι βάσεις για να κάνουμε το δεύτερο μεγάλο βήμα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αναστόπουλος, ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι οι μόνοι που στήριξαν την προσπάθεια είναι ο πρόεδρος κ. Πρασσάς και ο κ. Ράλλης. Ανέφερε ακόμα τις δυσκολίες που υπήρχαν με τον κορωνοϊό και την διακοπή και επανέναρξη του πρωταθλήματος, ενώ τόνισε ότι τα πανηγύρια θα διαρκέσουν μέχρι το Σαββατοκύριακο και το βάρος θα δοθεί άμεσα στο σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.

Ήδη άλλωστε οι ανανεώσεις ποδοσφαιριστών είχαν ξεκινήσει πριν τη λήξη του πρωταθλήματος της Football League, με την επέκταση του συμβολαίου του Μπακαγιόκο, πρόταση επίσημη έχει δεχθεί και ο Ταΐρης, ενώ συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και με άλλους βασικούς ποδοσφαιριστές. Επιπλέον, η ΠΑΕ Καλαμάτα μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο θα χρειαστεί να τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές της εκκρεμότητες με ποδοσφαιριστές και άλλες ώστε να πάρει μια πρώτη αδειοδότηση από την ΕΠΟ για την επόμενη σαιζόν, ενώ στις 23 Ιουλίου θα κριθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο φάκελος συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Μεταξύ άλλων προβλέπεται εγγυητική 150.000 ευρώ από τα 400.000 συνολικά της αδειοδότησης, με αμφότερα τα ποσά να είναι εξασφαλισμένα, όπως υπάρχει η διαβεβαίωση.

Κώστας Ηλιόπουλος
«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς και για τη συνέχεια ότι η Καλαμάτα μετά από πολλά χρόνια κατάφερε να κατακτήσει επαγγελματικό πρωτάθλημα. Μπορεί να ανεβαίνουν πολλές ομάδες, αλλά ο στόχος μας εξ αρχής ήταν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Το πετύχαμε, με πολύ εύκολο τρόπο θα έλεγα, γιατί την ποιότητά μας δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν άλλες ομάδες. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι έχουμε δίπλα μας τον πρόεδρο, ο οποίος μας λύνει όλα μας τα προβλήματα κι αυτό κάνει τη διαφορά, καθώς μπορεί να φέρει όποιον παίκτη θέλει». Τα παραπάνω ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ιάλυσο, σε μια μικρή ανάπαυλα από τα ξέφρενα μελανόλευκα πανηγύρια

Γιώργος Πρασσάς
Η επιτυχία οφείλεται «στη συμπαράσταση του κόσμου, στον προπονητή, ο οποίος είναι σπουδαίος, στους ποδοσφαιριστές, σε όλους όσοι βοήθησαν και είμαστε ευγνώμονες σε όλους» ανέφερε ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς, εντοπίζοντας το «μυστικό» στην ομοιογένεια και την εμπιστοσύνη που υπήρχε στην ομάδα.

«Εδώ είναι ο τόπος μου, εδώ έχω μεγαλώσει, υπάρχει συναίσθημα» ανεέφερε ο κ. Πρασσάς για την απόφασή του να αναλάβει την ομάδα από την Αμερική όπου βρίσκεται. Ο ίδιος επανέλαβε την μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προπονητή κ. Αναστόπουλου «Είναι όλα πάνω του, αυτός έκανε τα πάντα, γι’ αυτό πήραμε και πρωτάθλημα». Όσο για το στόχο μιας ακόμη ανόδου του χρόνου «Θα προσπαθήσουμε είναι πιο δύσκολα τα πράγματα» είπε ο κ. Πρασσάς, με τον κ. Αναστόπουλο να …διορθώνει ότι δεν είναι αυτοσκοπός και μεταξύ αστείου και σοβαρού να παραδέχεται ότι ο λόγος που το λέει αυτό είναι για να μην φορτωθεί η ομάδα το άγχος των προσδοκιών.