Στο σφυρί τρία ξενοδοχεία στη Μεσσηνία

Στο σφυρί τρία ξενοδοχεία στη Μεσσηνία

Αντιμέτωπες με το «σφυρί» των πλειστηριασμών βρίσκονται πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Στη σχετική λίστα με τα μεγάλα συγκροτήματα και τις μικρότερες μονάδες, που δημοσιεύει το newmoney.gr, περιλαμβάνει αρκετές παλιές περιπτώσεις, ακόμη και σε βάθος τετραετίας, καθώς και νέες, ενώ διαρκώς εμπλουτίζεται.

Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι πλέον, μετά ένα σχεδόν χρόνο αναστολής λόγω της πανδημίας, οι πλειστηριασμοί επανέρχονται, και μάλιστα υπό το καθεστώς του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ο οποίος δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών ή καθυστέρησης. Έτσι, από την ερχόμενη εβδομάδα μέχρι και το τέλος της χρονιάς έχουν προγραμματιστεί -μέχρι σήμερα- περισσότερα από 40 «σφυριά» για ξενοδοχεία -χωρίς να περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις που έχουν ανασταλεί για διάφορους λόγους- από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, και ειδικότερα από τη Μακεδονία και τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Πελοπόννησο, τη Μύκονο, τη Σκιάθο και την εξωτική Ελαφόνησο.

Όσον αφορά στη Μεσσηνία, τον Ιούλιο βγαίνουν τρία ξενοδοχεία, δύο από την περιοχή της Καλαμάτας και ένα από την περιοχή των Φιλιατρών.

Ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά ξενοδοχεία της Καλαμάτας, το «Hotel Rex», που βρίσκεται στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο δίπλα από το Δημαρχείο της πόλης, βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 7 Ιουλίου, με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas. Διαθέτει 44 δωμάτια και αποτελείται από 4 ορόφους και δώμα συνολικής επιφανείας 2.966 τ.μ.

Είναι η τρίτη φορά που επιχειρείται να βγει στο σφυρί. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου 2020, με τιμή πρώτης προσφοράς 3.277.642 ευρώ, αλλά κατόπιν προσφυγής το Πρωτοδικείο Καλαμάτας διέταξε τη διόρθωση της κατασχετήριας έκθεσης με αύξηση στα 5.401.419 ευρώ.

Ξενοδοχείο “Limenari”
Στις 28 Ιουλίου βγαίνει, πάλι από τη Cepal, το ξενοδοχείο «Limenari» στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Είναι Γ’ τάξης με 34 δωμάτια και η πρώτη τιμή προσφοράς ορίζεται στις 639.000 ευρώ.

Galaxy Hotel Καλαμάτα
Στις 21 Ιουλίου θα χτυπήσει το σφυρί και για το «Galaxy Hotel» στην Καλαμάτα με επισπεύδουσα τη Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς 981.954 ευρώ.