Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» καταγγέλλουν δικτατορικές διοικητικές πρακτικές Λεβεντάκη

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» καταγγέλλουν δικτατορικές διοικητικές πρακτικές Λεβεντάκη

Ενώπιον των ευθυνών τους αντιπολίτευση, πολεοδομία, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ΥΠΕΣ, Αστυνομία και εισαγγελείς

Η παράταξη του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών «Ανυπότακτα Φιλιατρά» με δελτίο Τύπου που εξέδωσε καταγγέλλει «δικτατορικές διοικητικές πρακτικές», όπως είναι ο τίτλος του, της Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη στο Δήμο Τριφυλίας, απευθύνει δημόσια ερωτήματα και παράλληλα θέτει ενώπιον των ευθυνών τους την αντιπολίτευση, την Υπηρεσία Δόμησης, εισαγγελείς, Αστυνομία και κάθε εμπλεκόμενη αρχή και υπηρεσία του ελληνικού κράτους. Ουσιαστικά δημόσια καταγγέλλεται κατάλυση της δημοκρατίας και της νομιμότητας στο Δήμο Τριφυλίας και έπειτα από αυτό οφείλουν τάχιστα οι αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες της Ελληνικής Δημοκρατίας με τους λειτουργούς τους να ερευνήσουν το περιεχόμενο όσων καταγγέλλονται και να εξαγάγουν ασφαλή συμπεράσματα και αναλυτικά πορίσματα, αποδίδοντας ευθύνες, εφόσον αυτές προκύψουν, για όποιον ή όποιους ενεργούν παράνομα.

«Δικτατορικές διοικητικές πρακτικές» είναι το τίτλος του δελτίου Τύπου που εξέδωσαν τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά», στο οποίο αναγράφεται: «Στη δημοκρατία η άσκηση διοίκησης γίνεται μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας. Με σημείο αναφοράς πάντα τις δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς και την εφαρμογή των νόμων. Οι πρακτικές του σημερινού δημοάρχοντα και των συναυτώ δεν έχουν καμία επαφή με τη δημοκρατία, με τα θεσμοθετημένα όργανά της, τα οποία καταργούν π.χ. Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών. Πόσω δε μάλλον με τους νόμους. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ καταγγέλλουν για άλλη μια φορά στη φιλιατρινή κοινωνία τις δικτατορικές πρακτικές διοίκησης της ΑΝΟΔΟΥ. Καλούν δημόσια πλέον την αντιπολίτευση να εξασκήσει το θεσμικό της ρόλο που είναι ελεγκτικός και, κατά συνέπεια, να πάρει θέση. Ο μη σεβασμός των θεσμικών οργάνων και νόμων είναι τροχοπέδη ανάπτυξης για τα ρημαγμένα Φιλιατρά και όχι μόνο. Η δε εφαρμογή των νόμων, πέρα από παράγοντας δικαιοσύνης, λειτουργεί και ως εφαλτήριο ανάπτυξης. Όλες οι μονομερείς ενέργειες της ΑΝΟΔΟΥ θα καταγγελθούν σε κάθε επίπεδο ελέγχου.

Η καταγγελία θα κοινοποιηθεί, επίσης, σε κάθε όργανο του ελληνικού κράτους. Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι και τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ για το συμφέρον του τόπου και ενάντια σε κάθε ψηφοθηρική δικτατορική διοικητική πρακτική, θα απαιτήσουν την εφαρμογή τους. Για να ξεφύγουμε από την παρακμή. Το 50 – 55% της κοινωνίας απέχει από τις εκλογές, διότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και υπάρχει ατιμωρησία. Μάλιστα, ο σοφός λαός χρησιμοποιεί τη φράση “για την κουτάλα τρέχουν όλοι τους”. Ως μονομερείς ενέργειες χαρακτηρίζουμε όλες εκείνες τις ενέργειες – αποφάσεις που πάρθηκαν ερήμην του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών. Ενδεικτικά αναφέρουμε: την τοποθέτηση πινακίδων οδοσήμανσης, πινακίδων του ΚΟΚ κ.λπ. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ επικεντρώνονται στη “διάνοιξη” της οδού Σωτηροπούλου. Υπήρχε άδεια κατεδάφισης για τη μάντρα; Για τα υλικά κατεδαφίσεως και εκσκαφών τηρήθηκαν όσα ορίζει ο νόμος για τη διαχείρισή τους; Μπορούμε να βάλουμε πολλά ερωτήματα, εστιάζουμε σε ένα και το απευθύνουμε στους/στις δημοάρχοντα, γενική γραμματέα, αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, την Υπηρεσία Δόμησης και στην αντιπολίτευση του Δήμου Τριφυλίας.

Ρωτάμε: Εφαρμόζονται οι πολεοδομικοί κανόνες στη “διάνοιξη” της οδού Σωτηροπούλου;

Συντοπίτες/σες, κλείνουμε τη συγκεκριμένη μας παρέμβαση με την παράφραση ενός γνωστού λαϊκού γνωμικού: να σταματήσουμε να βάζουμε τα χέρια μας και να βγάζουμε τα μάτια μας. Επιστροφή στο αυτοδιοίκητο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, χωρίς την επανάληψη των λαθών του παρελθόντος. Λόγω ότι οι νόμοι είναι κανόνες ομαλής κοινωνικής συμβίωσης, απαιτούμε την εφαρμογή τους, την αποπομπή και τιμωρία των επίορκων ιθυνόντων, καθώς και τη στέρηση συνταξιοδότησης όλων εκείνων των δημάρχων που έχουν επιορκίσει.

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ δε δειλιάζουν, δε φοβούνται! Αγωνίζονται ασυμβίβαστα για μια χρηστή, διάφανη διοίκηση που υπηρετεί την πόλη, τους πολλούς και όχι τους λίγους.

Φιλιατρά, 5 Ιούνη 2021

Για τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Βασίλης Σπυρόπουλος
Κοινοτικός Σύμβουλος Φιλιατρών».