Τηλεδιάσκεψη Νίκα με τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας

Τηλεδιάσκεψη Νίκα με τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ

Τηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με τους διευθυντές Μεταφορών και Επικοινωνιών των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στην εν λόγω σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι από την Περιφέρεια σε όλα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, οι οποίοι -όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης- είναι ιδιαίτερα αυστηροί, όπως και τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που διενεργούνται έλεγχοι στη λειτουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από όταν ξεκίνησε η λειτουργία τους.

Επιπλέον, στη σύσκεψη καταγράφηκε ότι δεν έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από επαγγελματίες ταξί όσον αφορά στη διαδικασία μετατροπής των ήδη κυκλοφορούντων οχημάτων τους σε ταξί για άτομα με αναπηρία.

Αντίθετα, έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον αναφορικά με την κυκλοφορία, με άδεια ταξί, οχημάτων τύπου βαν, μέχρι εννέα θέσεων. Αυτό θα προκύψει με την αντικατάσταση, από όσους επαγγελματίες ενδιαφέρονται των υφιστάμενων οχημάτων τους ταξί με τα εν λόγω βαν.

Η σχετική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου ένα δεκαπενθήμερο.