Τράγκας από Καλαμάτα: «Η Βουλή θέλει ανανέωση, θέλει ανθρωπιά και λογική»

Τράγκας από Καλαμάτα: «Η Βουλή θέλει ανανέωση, θέλει ανθρωπιά και λογική»

Στην Καλαμάτα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Γιώργος Τράγκας, δημοσιογράφος και πλέον επικεφαλής του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», που φιλοδοξεί να μπει στη Βουλή κατά τις επόμενες εκλογές.

Ο ίδιος, μιλώντας στο «Θ», εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να κατέβει στην πολιτική, ενώ αναφέρθηκε στις αδυναμίες των υπαρχόντων κομμάτων, αλλά και στο νέο «σύνθημα» του κινήματος του οποίου ηγείται.

Το κίνημα
Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βγαίνουν στην πρώτη γραμμή για μια σειρά από ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας, ο Γιώργος Τράγκας αναλαμβάνει τα ηνία της ηγεσίας ενός κόμματος, θέλοντας να επιστρέψει όσα για χρόνια του προσέφερε η ελληνική κοινωνία, αλλά και να δώσει απαντήσεις σε βασικά ζητήματα που απασχολούν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάζοντας το κίνημά του, ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για ένας κόμμα που ανήκει στον ελληνικό λαό, αφού είναι ένα παλλαϊκό, πανελλήνιο, πατριωτικό, «με την καλώς εννοούμενη έννοια» κίνημα που επιδιώκει διεύρυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η κάθοδος στην πολιτική και η ίδρυση κόμματος
Το γεγονός ότι η πολιτική τού χτύπησε την πόρτα στο παρελθόν πολλές φορές, επισήμανε ο Γιώργος Τράγκας, σχολιάζοντας ότι δεν ένιωθε την ανάγκη να πολιτευτεί νωρίτερα, αφού όλα αυτά τα χρόνια ένιωθε ότι προσέφερε μέσα από τη δημοσιογραφία.

Κατά τον ίδιο, δύο ήταν τα γεγονότα που τον έκαναν να πιστέψει και να πάρει την απόφαση να πολιτευτεί και ειδικότερα να ηγηθεί ενός κινήματος. Όπως είπε αρχικά, το πρώτο γεγονός ήταν «το κενό που παρατηρείται στο σύστημα υγείας», ενώ όπως εξήγησε στη συνέχεια: «Τίθεται στο επίκεντρο η αδυναμία του συστήματος να δώσει λύσεις και να διευκολύνει εξ ολοκλήρου τα προβλήματα υγείας που ανακύπτουν σε πολίτες της χώρας με δύσκολες και υψηλού κόστους παθήσεις».

«Το δεύτερο γεγονός ήταν ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι πολίτες που βγαίνουν έξω και διεκδικούν πράγματα, από την κοινωνία αλλά και τους εκάστοτε κυβερνώντες» ανέφερε στη συνέχεια.

Θέλοντας να υπερθεματίσει το παραπάνω, ο Γιώργος Τράγκας έκανε αναφορά στα συλλαλητήρια που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα με αφορμή το Μακεδονικό Ζήτημα: «Οι χιλιάδες άνθρωποι που κατέβηκαν στους δρόμους, χαρακτηρίστηκαν λανθασμένα ως γραφικοί, ψεκασμένοι και εξτρεμιστές».

Η ονοματοδοσία του κόμματος
Ο Γ. Τράγκας συνέχισε την παρουσίαση του κινήματός του κάνοντας εκτενή αναφορά στο γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο τον έχει προβληματίσει το γεγονός που παρατηρείται να λείπει από την Ελλάδα και ιδιαίτερα από τους νέους η ελευθερία της έκφρασης. Έτσι, το γεγονός αυτό στάθηκε εφαλτήριο για να δοθεί στο κόμμα το όνομα «Ελεύθεροι Άνθρωποι». Πρόσθεσε δε ότι οι πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να στηρίζεται μια ευρωπαϊκή χώρα –κάτι το οποίο θα προσπαθήσει μέσω του κόμματός του- είναι η ελευθερία, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η ανεξαρτησία.

Οι βλέψεις για ανάκαμψη της χώρας
«Στη σύγχρονη πολιτική λείπει η ανθρωπιά και αυτό θα προσπαθήσουμε να διαδώσουμε παντού», ανέφερε ο δημοσιογράφος. Στην κατεύθυνση για μελλοντική ανάκαμψη της χώρας, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει η παραμικρή βελτίωση της οικονομίας, εάν η φορολογία δεν πέσει σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς και εάν δεν υπάρξει δεκαετές πάγωμα των υπαρχόντων δανείων.

Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών
«Από πλευράς του πρωθυπουργού είναι προνομία να κάνει εκλογές την ώρα που θα επιλέξει ο ίδιος. Με βάση αυτή τη λογική υπάρχουν πιθανότητες να γίνουν εκλογές μέσα στο 2021. Από πλευράς μας, δρομολογούμε τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε πριν από το προβλεπόμενο διάστημα των εκλογών, καθώς πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσουμε και τη μεγάλη διψήφια έκπληξη», σχολίασε ο Γ. Τράγκας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Όσον αφορά στις πρόωρες αποχωρήσεις από το κίνημά του, παρατήρησε: «Ήρθαν δίπλα μου πολλοί άνθρωποι εξαρχής με δηλώσεις στήριξης. Όποιος από όλους αυτούς ανέβηκε στο τρένο και έπειτα θέλησε να κατέβει σε κάποια στάση, επειδή πιθανόν διαφώνησε σε κάποια από τις θέσεις μας, είναι επιτρεπτό και κατανοητό. Το τρένο, πάντως, συνεχίζει και πορεύεται κανονικά».

Σχετικά με την πανδημία

Ερωτηθείς σχετικά με την πανδημία αλλά και τη στάση του έναντι στην εμβολιαστική διαδικασία που ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να καμφθεί το κύμα διασποράς του κορωνοϊού, ο επικεφαλής του νεοσύστατου κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Γιώργος Τράγκας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι ένας ιός που θέλει προσοχή, χωρίς ακρότητες και υπερβολές. Ο κορωνοϊός είναι πράγματι ένας μεταδοτικός ιός, παρ’ όλα αυτά, φοβάμαι ότι ακόμα δεν έχουμε δει τις συνέπειες που φέρνουν τα εμβόλια». «Παράλληλα, δεν καταλαβαίνω τι είδους ανοσία είναι αυτή που φέρνει ένα εμβόλιο, όταν αυτός που εμβολιάζεται συνεχίζει να είναι φορέας του ιού από τον οποίο έχει προσβληθεί», σχολίασε κλείνοντας.

Η Αυτοδιοίκηση στην Πελοπόννησο
Για τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα προ ολίγων ημερών μίλησε ακόμη ο Γιώργος Τράγκας, ενώ δε δίστασε να αναφερθεί στα «τιμάρια» που παρατηρούνται στην Περιφέρεια τα τελευταία χρόνια.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Κατά τη συνάντησή μου με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ενημερώθηκα για την κατάσταση την Περιφέρειας. Γνωρίζοντας κι εγώ προσωπικά για τα διάφορα “τιμάρια” που υπάρχουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μεταξύ πολιτικών αντιπάλων για πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, δηλαδή τα περιστατικά “Τατούλης εναντίον Νίκα”, “Νίκας εναντίον Τατούλη”, “Σαμαράς εναντίον Τατούλη”, “Σαμαράς υπέρ Νίκα”, έπειτα “Σαμαράς εναντίον Νίκα”, πιστεύω ότι δεν ανήκουν σε σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη, ιδίως στον υπερβολικό βαθμό που παρατηρούνται στην Πελοπόννησο».

Και συμπλήρωσε: «Όλοι αυτοί, οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι πια, θα έπρεπε να παραδίνουν τη σκυτάλη στους νέους και να διαλέγονται με τις νέες γενιές προς το καλύτερο, και όχι να επιμορφώνουν με αυτές τις μεθόδους τους νέους ανθρώπους που εισέρχονται στην πολιτική».

Σχετικά με το ηλικιακό κριτήριο των πολιτευτών και ερωτηθείς για το αν και ο ίδιος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, σχολίασε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε πολιτικός, ούτε αυτή τη στιγμή κατατάσσεται στην εν λόγω κατηγορία, αφού το κόμμα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» ανήκει «στο λαό και μελλοντικά νεότεροι άνθρωποι θα πάρουν τα ηνία για να συνεχίσουν».

Κλείνοντας, έκανε γνωστό το «σύνθημα» το οποίο περικλείει την κατεύθυνση του κινήματος που ηγείται: «Η Βουλή θέλει ανανέωση, θέλει ανθρωπιά και λογική».

Της Χριστίνας Μανδρώνη