Δημοτικό Ωδείο: 2ο βραβείο για μαθητή του στο διεθνή διαγωνισμό “De Bach Au Jazz”

Δημοτικό Ωδείο: 2ο βραβείο για μαθητή του στο διεθνή διαγωνισμό “De Bach Au Jazz”

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε ο Κωνσταντίνος Μάρκου, μαθητής στην τάξη πιάνου του Λουκά Γεώργα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, καθώς απέσπασε το 2ο βραβείο στην κατηγορία του σε έναν από τους πιο απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, τον International Competition “De Bach Au Jazz”, που πραγματοποιείται εναλλάξ στο Παρίσι και την Αθήνα και αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες ταλαντούχους σπουδαστές από όλο τον κόσμο.

Φέτος συμμετείχαν 166 σπουδαστές από όλες τις άκρες της γης, μεταξύ των οποίων σπουδαστές που έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία! Η δε επιτροπή αποτελούνταν από σημαντικούς καθηγητές πιάνου από την Ελλάδα (Νίκος Αθηναίος, Αγάθη Λεϊμονή), τη Ρωσία (Yuri Bogdanov),τη Γαλλία ( Lilia Boyadjieva – ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του διαγωνισμού), την Ιταλία (Antonio di Cristofano), τη Νορβηγία (Marina Pliassova) και τη Βουλγαρία (Borislava Taneva).

Όσο για τα σχόλια της επιτροπής, ήταν διθυραμβικά για τον Κώστα. «Όλοι του ευχόμαστε να συνεχίσει κρατώντας την ίδια αφοσίωση και αγάπη στη σπουδή του και να καταφέρει να διακριθεί και σε άλλους διαγωνισμούς, τοποθετώντας το όνομά του στους νέους ταλαντούχους πιανίστες της Ευρώπης.

Να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο μήνα είχε διακριθεί σε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου αποσπώντας την υψηλότερη διάκριση στην κατηγορία του.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου Musicarte, που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου στην Αθήνα, επιβράβευσε το μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με το 1ο βραβείο και ειδικό βραβείο International cultural federation!

Ο Κώστας, μαθητής στην τάξη πιάνου του Λουκά Γεώργα, ακολουθεί τα βήματα του δασκάλου του, αποσπώντας σημαντικά βραβεία και διακρίσεις σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς» όπως αναφέρεται σε ευχαριστήρια ανακοίνωση από την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις».