Έκκληση της ΔΕΥΑ Καλαμάτας για εξοικονόμηση νερού

Έκκληση της ΔΕΥΑ Καλαμάτας  για εξοικονόμηση νερού

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης φαινομένων λειψυδρίας λόγω της θερινής περιόδου και επειδή οι ανάγκες για πόσιμο νερό αυξάνονται κατακόρυφα, η ΔΕΥΑ Καλαμάτας καλεί με ανακοίνωσή της  τους πολίτες να φροντίσουν να υπάρχει επάρκεια για τις οικιακές και προσωπικές τους ανάγκες.Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει: “Με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες των επόμενων μηνών οι πολίτες θα πρέπει εμπράκτως να συμβάλουν στην εξοικονόμηση του νερού με την υιοθέτηση συγκεκριμένων πρακτικών.

1. Αποφεύγετε να ποτίζετε καλλιέργειες. 2. Αποφεύγετε να πλένετε τις αυλές, το δρόμο και τα αυτοκίνητά σας με νερό ύδρευσης. Το νερό της ύδρευσης εξυπηρετεί τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι τις καλλιέργειες, τα αυτοκίνητα και τους δρόμους.

Επιπλέον συνιστάται να: 1. Μην ξεχνάτε τις βρύσες ανοιχτές. 2. Επισκευάσετε άμεσα οποιαδήποτε διαρροή νερού πέσει στην αντίληψή σας.

Η εξοικονόμηση του νερού αποτελεί μια πράξη σεβασμού και κοινωνικής ευθύνης που οφείλουμε όλοι στο μέτρο του δυνατού να επιδιώξουμε, ώστε αυτό το καλοκαίρι να μη λείψει το νερό από κανένα σπίτι”.