Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στον Ταΰγετο

Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στον Ταΰγετο

Πολύωρη επιχείρηση για τη διάσωση ηλικιωμένου άνδρα σε ορεινή περιοχή στη θέση «Λακκώματα» Αναβρυτής Δ. Σπάρτης στήθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 7/7.

Μετά από σχετική ενημέρωση γύρω στις 8:00 μμ, υπήρξε κινητοποίηση και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης προσέγγισαν το μονοπάτι όπου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, είχε τραυματιστεί ο άνδρας.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Λακωνίας, η οποία κλήθηκε να συνδράμει και μέλη της έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος. Όπως δήλωσε στον «Λακωνικό Τύπο» ο πρόεδρος της ΕΟΔ Λακωνίας κ. Ιωάννης Κληροδέτης, στην επιχείρηση διάσωσης και την παροχή πρώτων βοηθειών στον τραυματία έλαβαν μέρος δύο ομάδες της τοπικής ΕΟΔ, αποτελούμενες συνολικά από 8 μέλη-διασώστες και 2 οχήματα, ενώ συνέβαλαν και 2 μέλη-διασώστες της ΕΟΔ Αρκαδίας υπό τις οδηγίες της ΠΥ Σπάρτης.

Τελικά, μετά από επίμονες προσπάθειες, πυροσβέστες και διασώστες της ΕΟΔ, γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (8/7) ολοκλήρωσαν τη διακομιδή του άνδρα με φορείο σε σημείο που τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στον Νοσοκομείο.
lakonikos.gr