Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσια του δήμου Μεγαλόπολης

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσια του δήμου Μεγαλόπολης

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσια, του δήμου Μεγαλόπολης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή την ώρα, έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων στα Κυπαρίσσια Μεγαλόπολης όπου βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση.

Παράλληλα, μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κυπαρίσσια Μεγαλόπολης, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που καίει δασική έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων και βελτιώνεται η κατάσταση, ενώ η φωτιά βρίσκεται σε δασική έκταση και σε κάποιες αγροτικές εκτάσεις, όπου εκεί κοντά δεν υπάρχουν σπίτια. Επίσης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαλόπολης, Δημήτρης Σιέμπος, «είμαστε σε επιφυλακή, αλλά δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Κυπαρίσσια».

Για το έργο της κατάσβεστης συνολικά επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, 4 αεροσκάφη (2 PZL, 2 Αir Tractor) και 3 ελικόπτερα, ενώ ο Δήμος συνδράμει τις πυροσβεστικές δυνάμεις με υδροφόρο όχημα, μηχάνημα έργου και πυροσβεστικά οχήματα τύπου 4Χ4.

*Φωτογραφία αρχείου