Γιόρτασαν στην Παναγία τη Βλαχέρνα!

Γιόρτασαν στην Παναγία τη Βλαχέρνα!

Με κατάνυξη και τηρώντας μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού και της πιθανής εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 τιμήθηκε και φέτος η εορτή «της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου» στην εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, στο Πάρκο της Βλαχέρνας, από το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών!

Την Πέμπτη το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Πιστοί από τα Φιλιατρά και τη γύρω περιοχή συμμετείχαν για να πάρουν βοήθεια και δύναμη από τη Χάρη της Παναγίας. Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γεώργιος Λεβεντάκης, η γενική γραμματέας του Δήμου, Μαρία–Μερόπη Μυλωνά, οι αντιδήμαρχοι Δημήτριος Στριμπάκος, Νίκος Φρούσος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ευάγγελος (Αγγελής) Κοροβίλας, Γιάννης Μερκούρης, Γιάννης Κατσούλας και Χαράλαμπος Καναλουπίτης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανεία Σιούτη και, φυσικά, η πρόεδρος, Βιβή Παντελάκη και τα μέλη του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Φέτος δεν έγινε λιτανεία της Ιεράς Εικόνας, ούτε δόθηκε συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου με παρουσίαση χορευτικών τμημάτων λόγω των μέτρων για αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Προχθές δε το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Του Ηλία Γιαννόπουλου