Ολοκληρώνεται ο έλεγχος από την Πολεοδομία για την ανακαίνιση του Διοικητηρίου

Ολοκληρώνεται ο έλεγχος από την Πολεοδομία για την ανακαίνιση του Διοικητηρίου

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί από την Πολεοδομία η οικοδομική άδεια που θα επιτρέψει να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη ριζική ανακαίνιση και ανάπλαση του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα. Ήδη οι μελέτες αρχιτεκτονικών, στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών έχουν υποβληθεί στην πιο πάνω υπηρεσία και ο έλεγχος, όπως έγινε γνωστό, έχει διεκπεραιωθεί επαρκώς, χωρίς να προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το πιο σύγχρονο ενεργειακά κτήριο της Ελλάδας αναμένεται να αποκτήσει η Μεσσηνία σύντομα. Το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου ο χρόνος έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του, με βάση τη μελέτη που είναι δωρεά της ΤΕΜΕΣ πρόκειται να ανακατασκευαστεί και να αναβαθμιστεί κατά πολύ με τη μετατροπή του σε βιοκλιματικό, ενώ οι εσωτερικοί χώροι δε θα θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν.

Αυτοί θα είναι σε ενιαία διάσταση ανά όροφο, ενώ διαφορετική αισθητικά θα είναι η είσοδος. Από τα ξεχωριστά σημεία είναι πως οι εργασίες θα εξελιχθούν με τις υπηρεσίες σε… λειτουργία.