Ψηφιακό Φεστιβάλ Χωριού: Μεγάλη συμμετοχή, σημαντική προβολή για τα χωριά

Ψηφιακό Φεστιβάλ Χωριού: Μεγάλη συμμετοχή,  σημαντική προβολή για τα χωριά

Στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα χωριά της Μεσσηνίας που διοργάνωσε η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης “Στην ομορφιά που χάνεται” την προηγούμενη Κυριακή, “παρέλασαν” περισσότερες από 300 φωτογραφίες με χωριά της Μεσσηνίας.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και σημαντική η προβολή των χωριών, ενώ το υλικό κοινοποιήθηκε σε ακόμη περισσότερες σελίδες και ομάδες.

Περισσότερα like, που μετρούν και ως ψήφοι, απέσπασαν τα χωριά της Μεσσηνίας: Μαγγανιακό-Χαραυγή-Νεραϊδοβρυση (Αίπειας), Περδικόβρυση (Ράδου),Άγιος Ανδρέας, Καρδαμύλη, Ρωμύρι, Καλοχώρι, Αγνάντιο, Πεύκο (Οιχαλίας). Αυτά αποτελούν τη νικήτρια δεκάδα και πάντα σύμφωνα με τα like που δέχτηκε κάθε φωτογραφία.

Το δε σύνολο των φωτογραφιών θα ψηφιοποιηθεί και θα αναρτηθεί σε ειδική ιστοσελίδα, με στόχο να αποτελέσει πολύτιμο οδηγό για όσους θέλουν να γνωρίσουν τα χωριά της Μεσσηνίας.

Το Φεστιβάλ θα συνεχισθεί και με περισσότερες κατηγορίες με θέμα τα έθιμα, τα αξιοθέατα και τη γαστρονομία ενός χωριού.

Άλλωστε, η σελίδα “Στην ομορφιά που χάνεται” είναι μέρος της προσπάθειας του ομώνυμου φορέα ψηφιακής προβολής που από το 2009 προβάλλει και καταγράφει την πορεία των χωριών της Μεσσηνίας. Συντονιστές του Ψηφιακού Φεστιβάλ ήταν οι: Γιάννης Λάσκαρης, Άρης Μπαρκούρας, Γιάννης Γεωργακόπουλος, Γιώργος Σταθόπουλος και Νίκη Γιαννακοπούλου.