Σε εξέλιξη οι εργασίες επισκευής του πρώην Κινηματογράφου Ηλέκτρα

Σε εξέλιξη οι εργασίες επισκευής  του πρώην Κινηματογράφου Ηλέκτρα

Για πορεία των εργασιών που εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου «Επισκευή κτηρίου πρώην Κινηματογράφου Ηλέκτρα για επανάχρησή του ως Πολιτιστικού Πολυχώρου (κινηματογράφου, πινακοθήκης κ.λπ.)» ενημερώθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο δήμαρχος, παρουσία του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας και στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του εν λόγω έργου, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα αποτελεί πολιτιστικό στολίδι στην καρδιά της πόλης, καλύπτοντας ανάγκες πολιτιστικών συλλόγων και τις πολυεπίπεδες δραστηριότητες του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο με προϋπολογισμό 1.043.315,08 ευρώ  με ΦΠΑ έχει λάβει έκπτωση 24%, ενώ χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να καλύψει τις πολυεπίπεδες πολιτιστικές ανάγκες της πόλης, θα ανακατασκευάσει τον κινηματογράφο “Ηλέκτρα”. Ο συγκεκριμένος χώρος θα χρησιμοποιηθεί ως πολυχώρος πολιτισμού, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη λειτουργία κινηματογράφου, τη στέγαση παραρτήματος της Δημοτικής Πινακοθήκης και τη χρήση του από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και την πραγματοποίηση λοιπών δραστηριοτήτων του Δήμου Καλαμάτας (σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις, συνέδρια).

Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη πράξη θα αναδειχθεί ένα δημοτικό κτήριο με σημαντική ιστορία και θέση στην πόλη, καθώς ο κινηματογράφος “Ηλέκτρα” κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και αποτέλεσε ένα πρωτοποριακό τεχνικό έργο για την εποχή.