Στον αντιπεριφερειάρχη το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης Μεσσηνίας

Στον αντιπεριφερειάρχη το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης Μεσσηνίας

Συνάντηση με το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Μεσσηνίας είχε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος. Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος του Σωματείου Σταυρούλα Μανούσου, ο αντιπρόεδρος Σωτήρης Παπαμικρουλέας, ο γραμματέας Μιχάλης Καντζιλιέρης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην αντικατάσταση ηλεκτρονικών υπολογιστών στην αίθουσα εξετάσεων και την ενίσχυση του Τμήματος Αδειών της Διεύθυνσης Μεταφορών με έναν ή δύο υπαλλήλους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών.

Για το πρώτο ζήτημα ενημερώθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη ότι το λογισμικό σύστημα εξετάσεων του υπουργείου είναι πεπαλαιωμένο και δεν μπορεί, ως έχει, να εξυπηρετηθεί από καινούργιους υπολογιστές.

Με έγγραφό του ο περιφερειάρχης έχει ζητήσει, εδώ και ένα χρόνο, την αντικατάσταση του λογισμικού από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, που έχει αυτή την αρμοδιότητα, αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ο κ. Αναστασόπουλος τους τόνισε ότι οι προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας έχουν ως σκοπό να αποκαθίστανται τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται, λόγω παλαιότητας των υπολογιστών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Για το δεύτερο θέμα ενημερώθηκαν ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ενίσχυσης του Τμήματος Αδειών Οδήγησης εκ των ενόντων, με έναν υπάλληλο από το πρόγραμμα κινητικότητας.