Συνάντηση Λαζαρίδη – Αθανασόπουλου για το 5ο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο

Συνάντηση Λαζαρίδη – Αθανασόπουλου για το 5ο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο

Το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, επισκέφθηκε ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης, στο Δημαρχείο, όπου και συζήτησαν για τη διοργάνωση του 5ου διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Ancient Messene Open». Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Μπάμπης Μακρής.

Ο κ. Λαζαρίδης, ως διοργανωτής του τουρνουά, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα διεξαχθεί φέτος από τις 28 έως τις 31 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Buca beach resort» στην παραλία Ανάληψης (πέρυσι δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίησή του λόγω της πανδημίας).

Σημειώνεται ότι το τουρνουά τένις με αμαξίδιο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κ. Λαζαρίδη και είναι το μοναδικό διεθνές τουρνουά που γίνεται στην Ελλάδα και ανήκει στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τένις ITF.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης επιβεβαίωσε τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στο διεθνές αυτό αθλητικό γεγονός που φιλοξενείται στην παραλία της Ανάληψης και φέρει το όνομα της Αρχαίας Μεσσήνης. Παράλληλα, ενημέρωσε τον κ. Λαζαρίδη ότι ο Δήμος έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις και έχει δρομολογήσει υποδομές για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε δημόσιους χώρους, σχολεία και παραλίες. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι την επόμενη θερινή περίοδο θα τοποθετηθούν τέσσερα μηχανήματα seatrack στις παραλίες Μπούκας, Πεταλιδίου, Αγίου Ανδρέα και Ανάληψης που χρηματοδοτούνται από το ΕΠΑΝΕΚ.

Επιπλέον, από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» επιτεύχθηκε χρηματοδότηση ύψους 70.500 ευρώ για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής σε 13 σχολικές μονάδες του Δήμου, για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ στα σχολεία.

«Αισιοδοξούμε ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν φέτος τη διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο. Η Δημοτική Αρχή στηρίζει την πρωτοβουλία του Γιώργου Λαζαρίδη, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία. Φροντίζουμε ο Δήμος μας να είναι φιλικός προς τα άτομα με αναπηρίες και εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις για να πετύχουμε τους στόχους μας» υπογράμμισε επίσης ο δήμαρχος.