Τζάνε – Καλαμάκι: Αίτηση θεραπείας κατά της απόφασης του ΚΑΣ κατέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τζάνε – Καλαμάκι: Αίτηση θεραπείας κατά της απόφασης του ΚΑΣ κατέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αίτηση θεραπείας κατέθεσε προχθές η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) η οποία αφορά στην τροποποίηση της χάραξης του τμήματος του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι, που διέρχεται τον αρχαιολογικό χώρο του Πεταλιδίου, στο πλαίσιο του οδικού έργου Ριζόμυλος – Κορώνη.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ενημέρωσε γραπτώς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για την κατάθεση της εν λόγω αίτησης, σημείωσε ότι αυτή είναι απολύτως τεκμηριωμένη.

Επιπλέον, τόνισε ότι υπάρχει δέσμευση πως θα υπάρξει αυτοψία από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην επίμαχη περιοχή των αρχαιοτήτων, στο Πεταλίδι. “Στόχος μας είναι να διασωθεί το σημαντικό αυτό οδικό έργο και να μην μπει σε περιπέτειες, καθώς υπάρχει κίνδυνος να απαιτηθεί εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης η επιστροφή των πιστώσεων που έχουν διατεθεί γι’ αυτό μέσω του ΕΣΠΑ” υπογράμμισε ο Π. Νίκας

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ΚΑΣ, τη θεραπεία της οποίας αιτείται η Περιφέρεια, συνεπάγεται επιπλέον κόστος περί τα 25.000.000 ευρώ και πλέον δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε όλο το πρόγραμμα της Περιφέρειας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ οδηγεί σε μη ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου -αφού τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν, όπως έχει τονίσει ο περιφερειάρχης.