Ξεκινά η λειτουργία του γραφείου πληροφόρησης του ΕΟΔΥ στο Διοικητήριο

Ξεκινά η λειτουργία του γραφείου πληροφόρησης  του ΕΟΔΥ στο Διοικητήριο

Γραφείο πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών δημιουργεί ο ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία και θα στεγασθεί σε χώρο που παραχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στο Διοικητήριο.

Θα στελεχωθεί δε από ένα βιολόγο του ΕΟΔΥ και έναν υγειονομικό υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας, που θα ενημερώνουν τους πολίτες για ζητήματα στα οποία μπορεί να έχουν απορίες. Παράλληλα, θα εξυπηρετούν όσους δεν έχουν δυνατότητα εκτύπωσης του πιστοποιητικού τους.

Το γραφείο θα βρίσκεται στο χώρο της Διεύθυνσης Υγείας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου, θα εξυπηρετεί από 9.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ. και η τηλεφωνική γραμμή για πληροφορίες είναι 27213-61858.

Συνέντευξη

Υπενθυμίζεται ότι μπροστά από το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου καθημερινά διεξάγονται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δωρεάν rapid tests και εκεί χθες βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος και ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία, Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος, που ενημέρωσαν για τη λειτουργία του νέου γραφείου.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασόπουλο, η Περιφέρεια στηρίζει τα προγράμματα του ΕΟΔΥ και γι’ αυτό ανέλαβαν την πρωτοβουλία παραχώρησης γραφείου, που θα λειτουργεί με ένα άτομο του ΕΟΔΥ και ένα άτομο της Περιφερειακής Ενότητας. Πρόσθεσε, δε, ότι ήδη στον ίδιο χώρο έχει παραχωρηθεί γραφείο στην Πολιτική Προστασία που ασχολείται με την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και το οποίο θα συνεργάζεται με το γραφείο ενημέρωσης. Κάλεσε, λοιπόν, τους κατοίκους του νομού να αξιοποιούν τα προγράμματα του ΕΟΔΥ και να προσέρχονται για ελέγχους, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού, μέχρι να φτάσουμε στα αναγκαία επίπεδα εμβολιασμού και να αποκτηθεί η πολυπόθητη ανοσία.

«Είμαστε δίπλα σε όλες τις δομές υγείας του νομού μας, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας. Το σημαντικότερο Κέντρο Υγείας βέβαια για την περιοχή μας είναι αυτό της Καλαμάτας που έχει σηκώσει μεγάλο βάρος και πίεση και είναι μεγάλη η προσπάθεια που έχει κάνει, είτε συμβάλλοντας στην εξέταση των ανθρώπων με τα rapid tests είτε με οτιδήποτε άλλο. Στο γραφείο ενημέρωσης συνεισφέρουμε και εμείς με υποδομή και θα συμβάλει στην ενημέρωση του κόσμου. Υπάρχουν άνθρωποι υπερήλικες, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν το πιστοποιητικό ή να χρησιμοποιήσουν το site. Θέλουμε με τρόπο απλό και κλασικό, με μία τηλεφωνική γραμμή κι έναn υπολογιστή, να ενημερώνεται ο κόσμος σε καθημερινή βάση. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον κ. Κατσαφάδο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν αρωγός και υποστηρικτής σε αυτή την κατεύθυνση και έχει σηκώσει μεγάλο βάρος», τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος.

Γραφείο ενημέρωσης

Ο κ. Κατσαφάδος με τη σειρά του ευχαρίστησε την Περιφέρεια, δηλώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στάθηκε στο πλευρό του ΚΥ Καλαμάτας και τόνισε: «Εμείς, ως γιατροί, κάνουμε το καθήκον μας, αλλά αν δεν υπήρχε και η Πολιτεία, αυτή τη στιγμή την εκπροσωπεί ο κ. Αναστασόπουλος, να μας βοηθήσει και να μας συμπαρασταθεί, όχι μόνο ηθικά, αλλά και με υλικό, δε θα καταφέρναμε αυτά τα οποία έχουμε καταφέρει.

Μέχρι και προχθές, κάθε φορά που επισκέπτεται το Κέντρο Υγείας δεν έρχεται ποτέ με άδεια χέρια. Πάντα με αναλώσιμα υλικά, από στηθοσκόπια, ωτοσκόπια και άλλο υλικό που δεν υπήρχε στο Κέντρο Υγείας, όπως να μετράμε το ανάστημα του παιδιού. Και η συνεργασία αυτή συνεχίζεται τώρα με την παραχώρηση του χώρου για τον ΕΟΔΥ. Πιστεύω ότι το έργο το οποίο έχει επιτελεστεί και από την Περιφέρεια και από τον κ. Αναστασόπουλο είναι πολύτιμο. Βρέθηκε ένα σωστό άτομο την κατάλληλη στιγμή να μας συμπαρασταθεί και να μας βοηθήσει όσο δε γίνεται».

Της Βίκυς Βετουλάκη