47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ -Οδηγητή στην Καλαμάτα

47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ -Οδηγητή στην Καλαμάτα

Με θέμα τη διεξαγωγή του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Καλαμάτα, η Τ.Ο. Μεσσηνίας της ΚΝΕ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου έγινε ανάλυση τόσο του στόχου διοργάνωσης του συγκεκριμένου Φεστιβάλ, όσο και του προγράμματός του.

Το ταξίδι του φετινού Φεστιβάλ ξεκινά με  το σύνθημα “Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας το σοσιαλισμό” με διήμερο εκδηλώσεων, την Παρασκευή και το Σάββατο 10-11 Σεπτέμβρη.

Με το παραπάνω σύνθημα απευθύνονται, όπως δήλωσαν,  σε κάθε νέα και νέο που προβληματίζεται και δίνει αγώνα για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή του. Στέλνουν δε,  μήνυμα αντοχής και ελπίδας για τις μάχες που έχει δώσει η νέα γενιά για τα δικαιώματά της, μάχες στις οποίες το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι και θα είναι μπροστά.

Η  πείρα του προηγούμενου χρόνου, η ορμή με την οποία το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έδρασαν όλο αυτό το διάστημα, υπογράμμισαν, δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Δύναμη δίνει επίσης και η τεκμηριωμένη σιγουριά ότι ο κόσμος μπορεί και πρέπει να αλλάξει.

Η περίοδος της πανδημίας, η αστική διαχείρισή της και η νέα καπιταλιστική κρίση, έχουν κάνει πιο ξεκάθαρο από πριν το τί σημαίνει να ζεις, να τολμάς και να προχωράς. Κόντρα σ’ εκείνους που προσπαθούν να παρουσιάσουν την άθλια κατάσταση των συστημάτων υγείας σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο ως φυσικό φαινόμενο, την καπιταλιστική κρίση ως αποτέλεσμα του ιού και συνεχώς επικαλούνται την “ατομική ευθύνη”.

Γιατί πραγματική τόλμη σήμερα είναι να αμφισβητείς τις “αιώνιες αλήθειες”. Να αισθάνεσαι  την αδικία, να μην μένεις ατάραχος απέναντι σε δραματικές εξελίξεις, να μη νιώθεις αδύναμος. Τόλμη είναι να μη μένει κανείς μόνος του, αλλά να επιλέγει τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την οργάνωση, τον αγώνα.

Το ΚΚΕ  προχωράει με πρόγραμμα, σχέδιο και στόχο που οδηγεί σε μια νέα, ανώτερη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής. Όχι σε μια ατέρμονη περιπλάνηση, αλλά ακολουθώντας αυτό που η επιστημονική θεωρία, η μελετημένη πείρα και οι δυνατότητες της εποχής δείχνουν να στέκει μπροστά στο σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης, της “πράσινης” και ψηφιακής τεχνολογίας, μπορούν να υπηρετήσουν τον εργαζόμενο άνθρωπο μόνο αν αντιστοιχηθούν με καινοτόμες σχέσεις παραγωγής.

Γιατί αυτό πραγματικά αντιστοιχεί στην πρόοδο!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή  στην Καλαμάτα περιλαμβάνει:

– Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη ομιλία με τον Θέμη Γκιώνη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

– Συναυλία την Παρασκευή  10 Σεπτέμβρη με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

– Συναυλία το Σάββατο  11 Σεπτέμβρη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Επίσης το πρόγραμμα και ο χώρος του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει συναυλίες από  μαθητικά και νεανικά  συγκροτήματα, συζητήσεις, εκθέσεις, βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής, χώρο δραστηριοτήτων για τους “μικρούς» τους φίλους.

 Με μεγάλη ευθύνη για τη διοργάνωσή του, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα εξασφαλιστούν δε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των επισκεπτών.