Αυτοψίες και στα πυρόπληκτα της Μεσσηνίας από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών

Αυτοψίες και στα πυρόπληκτα της Μεσσηνίας από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών

Συνεχίζονται και στη Μεσσηνία, οι εντατικοί έλεγχοι κτηρίων στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές, από τους μηχανικούς του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών, συνολικά σε όλες τις πληγείσες περιοχές στην Ελλάδα έχουν διεξαχθεί 1.794 αυτοψίες.

Στην Πελοπόννησο διενεργήθηκαν 416 αυτοψίες και ειδικότερα 149 στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, 51 στην Π.Ε. Μεσσηνίας και 205 στην Π.Ε. Λακωνίας. Στην Π.Ε. Αρκαδίας έχουν γίνει 11 αυτοψίες στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Από χθες Τρίτη ξεκίνησαν οι αυτοψίες στο Δήμο Γορτυνίας στην Αρκαδία, ενώ στη Βόρεια Εύβοια, στην Πελοπόννησο και στην Αττική συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί, εντός της εβδομάδας, ο επανέλεγχος όσων κτηρίων έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα για χρήση.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο με αριθμό 210-6509300, με 8 τηλεφωνικές γραμμές, από τις 8:00 έως τις 20:00 τις καθημερινές και 10:00 έως 18:00 το Σαββατοκύριακο, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. 
Β.Β.