Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Συμπαρίσταται στους αγρότες και κτηνοτρόφους που πλήττονται από τις πυρκαγιές

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Συμπαρίσταται στους αγρότες και κτηνοτρόφους που πλήττονται από τις πυρκαγιές

Ο Αγροτικός  Σύλλογος   Χανδρινού  και  Περιφέρειας   εκφράζει την  συμπαράσταση  του  στους   αγρότες και κτηνοτρόφους  που πλήττονται από της πυρκαγιές. Ο Σύλλογος  με όλα του τα  μέλη  από την πρώτη στιγμή  βρίσκεται  σε ετοιμότητα     με τα τρακτέρ   του  της  υδροφόρες    του   στην διάθεση της  πυροσβεστικής  για όπου  χρειαστεί  ,   συμμετέχει    σε  ομάδες    περιφρούρησης    και    περιπολίες  στην ευρύτερη  περιοχή   , συμμετείχε  οργανωμένα   στην κατάσβεση της φωτιάς στον  Μαγκλαβά ,   βοηθώντας  τα γειτονικά  χωριά  που δοκιμάζονταν .   Δε σταματάμε .  Συνεχίζουμε  πιο  δυναμικά   για την υπεράσπιση  των  χωριών μας  των περιουσιών  και των δασών μας .   

Η αδιαφορία τον κυβερνώντων είναι  εγκληματική   και για την περιοχή  μας   ένα χρόνο  μετά την πυρκαγιά  στο  Χανδρινού  που  παραλίγο  να καεί  το χωριό   δεν έχει γίνει  ακόμα  τίποτα  για την προστασία του  χωριού,   αντιπυρικές    ζώνες    κλειστές   και σχεδόν  ανύπαρκτες,    δεξαμενές  πυρόσβεσης   δεν υπάρχουν    κάτι  που το ζητάμε  χρόνια   ,    υδροφόρες    του  δήμου  στην  ευρύτερη  περιοχή  δεν  υπάρχουν  ,  στο φυλάκιο  πυρασφάλειας    στον  Προφήτη  Ηλία υπάρχει μόνο  ένας  φύλακας   από  τις 9 το πρωί  ως  τις 7  το απόγευμα   αναγκάζοντας  τους κατοίκους   να    αναλαμβάνουν το   υπόλοιπο  της  βάρδιας .

Δεν είναι η κλιματική αλλαγή    κύριοι   που καταστρέφει  τα δάση  και της περιουσίες μας   αλλά   η  πολιτική σας , που  όλα αυτά τα  χρόνια    διατηρούν χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης  και  πυροπροστασίας,  την Πυροσβεστική Υπηρεσία . Τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και η κλιματική αλλαγή  αξιοποιούνται ως  εύκολες δικαιολογίες για να κρυφτούν αυτές οι διαχρονικές ελλείψεις. Καλούμε τους αγρότες   της περιοχής  να οργανωθούν και να είναι  σε επαγρύπνηση .   Ο Αγροτικός  Σύλλογος  Χανδρινού   θα είναι  πάντα στην  πρώτη  γραμμή  του  αγώνα  διεκδίκησης  και πάλης .