Αρχαία Μεσσήνη: Αναβολή των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Αρχαία Μεσσήνη: Αναβολή των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Σε αναβολή των εκδηλώσεων «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται σε πολλές περιοχές. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν από πυρκαγιές σε περιοχές της επικράτειας, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται, για προληπτικούς λόγους, η αναβολή παραστάσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», με στόχο την προστασία των θεατών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων. Οι παραστάσεις αναβάλλονται σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου να αποφευχθούν πυρκαγιές, που ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου».

Συγκεκριμένα αναβάλλεται η μουσική παράσταση CHÓRES & Γιασεμί: “ΕΞΙ”, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα και αύριο, 7 και 8 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης».