Ελπίδα για μια Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα…

Ελπίδα για μια Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα…

Για κάθε θλιβερή ή εξοργιστική είδηση εγκατάλειψης-παραμέλησης, βασανισμού-κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων (πώς μπορεί να δηλητηριάσει κάποιος ένα υπέροχο λυκόσκυλο;), υπάρχει ένας δυνατότερος αγώνας καλού για τη διάσωση, τη φροντίδα ή την υιοθεσία τους. Ένα μπολ με νερό (και φαγητό) από συμπολίτες μας σε πολλές γωνιές της Καλαμάτας και όχι μόνο φυσικά, για σκυλάκια και γατάκια που υποφέρουν (εξίσου με τους ανθρώπους), ιδίως αυτές τις δύσκολες ημέρες του καύσωνα και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης, όπως αυτή του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, μπορούν να κάνουν τον κόσμο τους και τον κόσμο μας καλύτερο:

«Μεγάλη μας χαρά η επίσκεψη από το σχολείο Μπουγά στα γραφεία μας…

Δραστηριότητα σε δύο μικρές ομάδες που έφτιαξαν μια σημαία με το δικό τους φιλοζωικό σύνθημα και μετά ζωγραφίσαμε το δικό μας μήνυμα σε μπλουζάκι. Πραγματικά τα παιδιά έλαμψαν με τη δημιουργία τους. Δεν έλειπαν και οι μασκότ του ΦΟΚ, Quido, Prince, Foufouni και Squirrel, καθώς και οι γατούλες που έκαναν συντροφιά στα παιδιά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Φύγαμε όλοι γεμάτοι χαρά ελπίδα και αισιοδοξία. Για μια Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα. Ένα όραμα με τα παιδιά, τη νέα γενιά, στην πρώτη γραμμή. Φεύγοντας υποσχεθήκαμε να ανταμώσουμε σύντομα με νέες δραστηριότητες».