Επιστολή προς ανεμβολίαστο

Επιστολή προς ανεμβολίαστο

Τα νέα, δυστυχώς, φίλε μου, δεν είναι καθόλου καλά καθώς οι θάνατοι από Covid-19 αφορούν κατά 99% εσένα. Και να ήταν μόνον αυτό, ήδη υπάρχουν περιοχές της χώρας όπου οι ΜΕΘ έχουν ουσιαστικά γεμίσει, ενώ θεωρείται βέβαιη η αύξηση των κρουσμάτων από την επιστροφή των εκδρομέων στα σπίτια τους.

Έχεις επιλέξει να μην κάνεις το εμβόλιο επειδή ακόμα διστάζεις, φοβάσαι τις παρενέργειες ή απλώς αρνείσαι; Κι αυτό παρά το γεγονός ότι έχει γίνει απολύτως σαφές σε όλους μας πως η πιθανότητα ενός εμβολιασμένου να κολλήσει και να χάσει τη ζωή του είναι 1%, ενώ το 99%, δηλαδή η συντριπτική πλειονότητα των νεκρών από κορωνοϊό, είναι ανεμβολίαστοι.

Τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο έχασαν τη

ζωή τους 2.245 συμπολίτες μας ηλικίας 60-80 ετών. Από αυτούς εμβολιασμένοι ήσαν 22, δηλαδή το 1%, ενώ το 99% δηλαδή οι 2.223 ήσαν ανεμβολίαστοι.

Κι όμως, παρά τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία υπέρ του εμβολιασμού, εσύ ου με πείσεις καν με πείσεις.

Δε σου κάνει εντύπωση ότι τα κοινωνικά δίκτυα εστιάζουν την προσοχή σου στις ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις εμβολιασμένων που έχασαν τη ζωή τους, παρά το γεγονός ότι έχουμε κάθε μέρα δεκάδες θανάτους ανεμβολίαστων που περνάει «ντούκου»;

Επικαλείσαι το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής σε θέματα υγείας: είναι κάτι που αφορά μόνο εμένα και κανέναν άλλο, ισχυρίζεσαι. Είναι, όμως, ο εμβολιασμός προσωπικό δικαίωμα όταν η άρνηση εμβολιασμού βοηθάει στη διασπορά της νόσου; Το ότι δεν εμβολιάζεσαι δεν αφορά μόνο εσένα, αφορά και εμένα, άρα δεν είναι ατομικό σου δικαίωμα.

Έχεις σκεφτεί ότι οι ανεμβολίαστοι δίνουν τη δυνατότητα στον ιό να μεταλλαχθεί σε μια ακόμη πιο ισχυρή παραλλαγή που θα υπερνικάει και τα εμβόλια που ήδη έχω κάνει; Και αν εγώ χάσω τη ζωή μου ή μπλέξω σε περιπέτειες, ποιος ευθύνεται, η Μαρία η Πενταγιώτισσα; Δε νομίζεις ότι ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε; Όχι μόνο εσύ, αλλά και το κράτος που πρέπει να αναζητήσει και άλλους τρόπους για να πετύχει το κοινωνικό αγαθό της ανοσίας του πληθυσμού;

Του Μιχάλη Σούμπλη