Κίνδυνος αναπηρίας του πολιτικού συστήματος

Κίνδυνος αναπηρίας του πολιτικού συστήματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα υγιές κόμμα, όπου η μόνη τάση θα είναι η «δημοκρατία από τη βάση»! Αυτή είναι μιa πολύ σημαντική δήλωση του νεοφερμένου Κασσελάκη.

Η «μόνη τάση», λοιπόν, είναι η «δημοκρατία από τη βάση», η αδιαμεσολάβητη δημοκρατία, δηλαδή μεταξύ αρχηγού και βάσης δεν υπάρχουν κομματικά όργανα, δεν υπάρχουν ιδεολογικές τάσεις, δεν υπάρχουν θεσμοί. Για κάθε ανάδειξη, για κάθε πρόβλημα απευθείας «από τα κάτω». Ώρα, λοιπόν, η επόμενη Κ.Ε. του κόμματος να εκλεγεί και αυτή από τη βάση.

Ο άνθρωπος δεν είναι της πλάκας, είναι επικίνδυνος, εκπέμπει μιa πολιτική που είναι επικίνδυνη για την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.

Ο αυριανισμός με Κασσελάκη θα κάνει πάρτι. Δεν μπορώ να καταλάβω πνευματικούς ανθρώπους που τον ακολουθούν. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να επανατοποθετηθούμε στο τι σημαίνει «πνευματικός άνθρωπος».

Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για διαγραφές και όσων ακολούθησαν ήσαν μέρος ενός προσεκτικά καταστρωμένο σχεδίου, προκειμένου να εξωθηθεί σε αποχώρηση η «Ομπρέλα».

Λάθος οι αποχωρήσεις, του αφήνουν πεδίο ελεύθερο να καταλύσει κάθε έννοια και λογική της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.

Είναι κατανοητό πως η ψυχική ρήξη δημιουργεί τεράστια κενά.

Κι όμως, η παραμονή στο κόμμα θα μπορούσε να δώσει προοπτική εναλλακτικής λύσης. Η δυνατότητα εναλλακτικής είναι βασικός αρμός της Δημοκρατίας.

Είναι γνωστό ότι δεν είμαι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τρομάζουν όμως οι σκέψεις να πέσει η χώρα σε καινούργιες περιπέτειες.

Δε με ενδιαφέρει αυτός ο χώρος, που κατάφερε να πάρει την εξουσία εκμεταλλευόμενος τον πόνο και τη δυστυχία του κόσμου την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Μεγάλη η ανησυχία για τις επιπτώσεις από την εμφάνιση Κασσελάκη, δεν είναι κάτι αστείο. Ποια θα είναι η επίδραση της εμφάνισης στη γενικότερη πολιτική κατάσταση; Δεν ξέρεις ποτέ. Στην Ελλάδα, το λεξιλόγιo των 150 λέξεων αποτελεί προσόν.

Αυτό που τρομάζει είναι ο κίνδυνος αναπηρίας του  πολιτικού συστήματος.

Κατά τα άλλα, ας πρόσεχαν. Δεν υπάρχουν δάκρυα, ούτε λύπηση.

Του Μιχάλη Βασ. Σούμπλη

Υ.Γ.: «Δε θα σας αφήσουμε να πλήξετε» είχε πει μετά την συνάντηση με τον Κασσελάκη ο Τσίπρας. Άραγε, ήταν πρόβλεψη ή αποτέλεσμα κατόπιν ενεργειών;