Συνεχίζεται η ίδια πολιτική σκέψη και πρακτική

Συνεχίζεται η ίδια πολιτική σκέψη και πρακτική

Χίλια δυο μπορείς να χρεώσεις στον Τσίπρα, αδυναμίες, ανασφάλεια και ελλείψεις, ένα όμως οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε, ότι ήταν Αρχηγός.

Το λάθος του, πίστευε ότι θα ήταν αρχηγός μια ζωή, αποτέλεσμα έπειτα από αυτόν, κυριολεκτικά, το κενό. Η απουσία του χτυπητή.

Είναι ο μόνος που έλαβε το εκλογικό μήνυμα. Οι άλλοι συνεχίζουν το παλιό τροπάριο. Δεν πήραν χαμπάρι ότι οι πολίτες έχουν πλέον μάθει τι είναι ΣΥΡΙΖΑ; Χαρακτηριστική και δεικτική η αναφορά του Άγγελου Τσέκερη, άλλοτε στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού: «Αν ο Τσίπρας ήθελε να στηρίξουμε στην Αθήνα έναν ντενεκέ φέτα, αυτό θα ψήφιζε η Κεντρική Επιτροπή». Αναφορά διόλου τιμητική για τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής.

Επίσης, χαρακτηριστικό είναι και το παρακάτω συντεταγμένο κείμενο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Πολλά από αυτά που μας οδήγησαν στα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα επαναλαμβάνονται. Ενώ οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των αιτιών της ήττας πρακτικά έχουν ανασταλεί, άστοχες πολιτικές επιλογές διαδέχονται η μία την άλλη, ξεπηδώντας όμως από την ίδια μήτρα πολιτικής σκέψης και πρακτικής. Αδυναμία ανάλυσης του παρελθόντος, αδυναμία χάραξης του μέλλοντος».

Η εποχή Τσίπρα ήταν μία εποχή άκριτης προσωπολατρίας. Ο νέος αρχηγός πρέπει να έχει κότσια. «Ο Βασιλιάς απέθανε, ζήτω ο  Βασιλιάς», αλλιώς θα ζει στον ίσκιο της επανόδου. Το κόμμα οδηγείται στην εκλογή νέου αρχηγού από πρόσωπα που ελάχιστα έχουν προσφέρει, αν προσέφεραν, και το κακό είναι ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι δεν έχει νόημα να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα της κυβέρνησης, ψάχνοντας για πραγματικά ή  πλασματικά λάθη προκειμένου να αρχίσουν την γκρίνια.

Χρειάζονται προτάσεις για το σήμερα και το αύριο. Πολιτικό σχέδιο, διαχείριση και κυρίως προσωπικότητες που θα εμπνεύσουν εμπιστοσύνη ότι μπορούν να υλοποιήσουν κυβερνητικό σχέδιο.

Από γκρίνια και κακομοιριά έχουμε χορτάσει. Έλεος!

Κύριοι υποψήφιοι αρχηγοί, έχετε να μας πείτε κάτι για τα πραγματικά προβλήματα που μας απασχολούν, μακριά από συνδικαλιστικές κορόνες, καλλιστεία, καταγγελίες και τη δήθεν αγανάκτηση;

Αλλάξτε το λόγο σας, γίνετε πειστικοί. Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίσαμε «μούχλιασε». Η τελευταία σας ευκαιρία, αλλιώς θα συνεχίσετε να συρρικνώνεστε. Ως προς το επίσημο κομματικό έντυπο, καλό είναι να γυρίσει στις παλιές καλές ημέρες, ζημιά σάς κάνει.

Του Μιχάλη Βασ. Σούμπλη