Καλαμάτα: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Καλαμάτα: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Η Κοινότητα Καλαμάτας εδώ και μερικές ημέρες συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους ενώ έχει δημιουργήσει ομάδες περιπολιών για την πυροφύλαξη της περιοχής μας.

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Κοινότητας, Παναγιώτης Λύρας ενημερώνει πως κάποιος μπορεί να βοηθήσει.

Ειδικότερα:

Η Κοινότητα Καλαμάτας, εθελοντές και ομάδες της πόλης μας κινητοποιήθηκαν και συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη αναγκών των συνανθρώπων μας που βιώνουν το δράμα των πυρκαγιών.

Επικοινωνήσαμε με τους Προέδρους Κοινοτήτων των πληγωμένων περιοχών και μάς ενημέρωσαν ότι υπάρχει ανάγκη για: τρόφιμα μακράς διαρκείας, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, μπάρες, ζυμαρικά, όσπρια, μπισκότα, συσκευασμένα κρουασάν, φαρμακευτικό υλικό, οξύμετρα, νεφελοποιητές, μετρητές και ταινίες σακχάρου, είδη προσωπικής υγιεινής, σερβιέτες, σαπούνια, σαμπουάν, χαρτιά υγείας, μωρομάντηλα.

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών γίνεται στον ισόγειο χώρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από τις 09.00π.μ. μέχρι τις 08.00μ.μ.

Παράλληλα τα μέλη της Κοινότητας Καλαμάτας μαζί με εθελοντές της πόλης μας σε συνεννόηση με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας και με βάση τον προληπτικό σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας έχουν συγκροτήσει ομάδες περιπολιών για την πυροφύλαξη της περιοχής μας.

Η προσοχή για την ασφάλεια όλων μας παραμένει πολύ υψηλή όσο ο κίνδυνος είναι μεγάλος και επιβάλλεται ο καθένας ατομικά και συλλογικά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να κάνει ό,τι του αναλογεί.

Τα ακαθάριστα οικόπεδα από την αδιαφορία, οικονομική αδυναμία ή οποιαδήποτε άλλη αιτία κάποιων συνδημοτών μας πέρα από εστία εκδήλωσης αστικής πυρκαγιάς αποτελούν και εστία μόλυνσης. Η νομοθεσία υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να μεριμνούν για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Η δοκιμασία δεν έχει τελειώσει και οι προσπάθειες συνεχίζονται.

                                                        Για το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας

                                                                                 Παναγιώτης Ι. Λύρας                          

                                                                                Πρόεδρος


Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας δηλώνει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στις πυρόπληκτες περιοχές   και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για παροχή βοήθειας με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες όπως:

  • Εμφιαλωμένα νερά – ατομικοί  χυμοί- ισοτονικά ποτά
  • Ξηρή  τροφή – Δημητριακά- μπισκότα-  φρυγανιές-  παξιμάδια
  • Είδη  προσωπικής υγιεινής
  • Μάσκες – αντισηπτικά
  •  Συσκευασμένες -ζωοτροφές

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής μέχρι την Τετάρτη   18 Αυγούστου από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. και από τις 6:00 μ.μ. έως τις  8:00 μ.μ. στα γραφεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καλαμάτας, Αριστομένους 95, στον 3ο όροφο.


ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών σε συνεργασία με την 1η και 2η ΤΟΜΥ Καλαμάτας

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τους συναθρώπους μας-πληγένετες από τη φωτιά, το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας σε συνεργασία με την 1η και 2η ΤΟΜΥ Καλαμάτας συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών.

Είδη βασικής ανάγκης

  • Στερεά τροφή που διατηρείται χωρίς ψύξη
  • Εμφιαλωμένα νερά και χυμοί
  • Είδη ατομικής υγιεινής φροντίδας (π.χ. πάνες, μωρομάντιλα, χαρτί υγείας κλπ)

Χώρος συγκέντρωσης:  Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, Γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας, 1ος όροφος, Γραφείο 39

Διεύθυνση: Πλάτωνος και Κανάρη

Ώρες συλλογής : 8.00 π. μ. έως 14.00 μ. μ.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2721045595,6973965561 Τηλεφωνικό Κέντρο Κέντρου Υγείας: 27210 45500


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους πυρόπληκτους κατοίκους από τα πύρινα μέτωπα στην Μεσσηνία αλλά και σε όλη τη χώρα.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλη τη Μεσσηνία να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους που έχουν άμεση ανάγκη από βασικά είδη αλλά και όπου χρειαστεί να συμβάλουμε.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης, ( νερά, τυποποιημένη ξηρά τροφή, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ ) την Τρίτη 10/8/2021, την Πέμπτη 12/8/2021 και την Παρασκευή  13/8/2021 από τις 6:30μμ έως 8:30μμ, έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6989748890 – 6985698656 – 6974669526 – 6977673306.

Το έγκλημα με τις πυρκαγιές δεν είναι τωρινό έχουν βάλει το χέρι τους όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή που έχει τεράστια ευθύνη. Δεν είναι ούτε μοιραίο ούτε αναπόφευκτο να καιγόμαστε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και να  πνιγόμαστε με τις πρώτες βροχές.

Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και πρέπει να αναζητηθούν σε μια πολιτική που ασκείται σταθερά από όλες τις κυβερνήσεις που ενισχύει την εμπορευματοποίηση της γης , την άναρχη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης εις βάρος του περιβάλλοντος και της ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων και των περιουσιών τους.

Είναι μεγάλη υποκρισία οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού που για όλη αυτή την καταστροφή τα «ρίχνει» όλα στην κλιματική αλλαγή, στα «ακραία» καιρικά φαινόμενα και στην «ατομική» ευθύνη.

Λίγο καιρό νωρίτερα  οι κυβερνώντες στις δικαιολογημένες ανησυχίες και παρεμβάσεις εργαζομένων, κατοίκων και συνδικάτων για τον κίνδυνο πυρκαγιών και τις μεγάλες ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα, ανθρώπινο δυναμικό και ολοκληρωμένο αντιπυρικό σχέδιο δήλωσαν  με έπαρση ότι « ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος».

Όμως, όπως δεν μπορούσαν να «γεννήσουν» ΜΕΘ, και λεωφορεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας , έτσι δεν μπορούν να «γεννήσουν» και πυροσβεστικά. Οι προτεραιότητες του αστικού κράτους  καθορίζονται από το πρόγραμμα   πως θα μοιραστούν τα πακέτα στους μεγαλοεπιχειρηματίες για την  «πράσινη ανάπτυξη». Πως θα γίνουν « μπίζνες» στα βουνά και τα δάση για να κονομήσουν οι λίγοι. Οι ανάγκες των πολλών, η ασφάλεια της ζωής τους, των κόπων μιας ζωής θυσιάζονται σε αυτό το σκοπό.

Η εγκληματική όπως αποδεικνύεται, ανεπαρκής αντιπυρική προστασία από πλευράς κράτους, αφήνει αβοήθητους στο έλεος της φωτιάς και στα αποκαΐδια διαχρονικά, έτσι και σήμερα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τον κάθε πολίτη, τα Σωματεία της περιοχής να συμβάλλουν δυναμικά σε αυτή τη πρωτοβουλία.