Με «άρωμα Μπουάτ» και «Αφιέρωμα στο νέο κύμα» απόψε στον κήπο του Μεγάρου

Με «άρωμα  Μπουάτ» και «Αφιέρωμα στο νέο κύμα» απόψε στον κήπο του Μεγάρου

Οι «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» στον κήπο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας,  στα πλαίσια των εκδηλώσεων με τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021», που διοργανώνονται από το Δήμο Καλαμάτας και την Κ.Ε. Φάρις, μας αποχαιρετούν σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου στις 21:00, με τις ΕΡΩΦΙΛΗ και ΚΑΠΑΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ. Ο σπουδαίος πιανίστας,  Αντρέας Μπουτσικάκης, θα συνοδεύσει τις ερμηνεύτριες.

Οι  δεκαετίες  ’60- ’70 ήταν από τις πιο δημιουργικές μουσικά για  την Ελλάδα  αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Στην Ελλάδα,  το Νέο Κύμα  ως  μουσικό είδος, το  εισήγαγε  ο συνθέτης Γιάννης Σπανός, σαν συνέχεια της  γαλλικής Nouvelle Vague, αφού ο ίδιος   έγραφε   και  εξέδιδε εκείνη την περίοδο πολλά τραγούδια του στο Παρίσι  όπου κατοικούσε.

Συνθέτες   όπως  οι:  Γιάννης Σπανός, Λάκης Παππάς, Νότης Μαυρουδής, Διονύσης Σαββόπουλος, Λίνος Κόκοτος  και  άλλοι, έγραψαν μουσική, πριν τα μέσα της  δεκαετίας του  ‘60, αφήνοντας  στο ελληνικό ρεπερτόριο πολλά σημαντικά  τραγούδια που  αγαπήθηκαν  πολύ, ενώ   παράλληλα  επανασύστησαν με τον τρόπο αυτό  στο κοινό την ελληνική ποίηση και τους ποιητές μας.

Ερμηνευτές, όπως η Αρλέτα, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Πόπη Αστεριάδη, ο Λάκης Παππάς, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Ρένα Κουμιώτη και άλλοι, έκαναν τα πρώτα τους βήματα μέσα από το Νέο Κύμα.

Για την  παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι υποχρεωτικά στο κοινό:

– Θα πρέπει απαραίτητα προηγουμένως να έχει προμηθευτεί δελτίο ελευθέρας εισόδου.  Διαφορετικά η είσοδος δεν θα επιτρέπεται

– Τα δελτία  ελευθέρας εισόδου διανέμονται  την ημέρα της  εκδήλωσης, κατά σειρά προτεραιότητας 10:00-13:00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

– Κάθε θεατής δικαιούται να προμηθευθεί έως δύο δελτία εισόδου, το ίδιο ισχύει και για τα  παιδιά κάθε ηλικίας

– Για λόγους αποφυγής ταλαιπωρίας και λόγω οδηγιών των υγειονομικών αρχών, η προσέλευση γίνεται 60΄ πριν την έναρξη της εκδήλωσης

– Η είσοδος στο χώρο,  μετά την έναρξη της εκδήλωσης,  δεν επιτρέπεται

– Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή  κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του καθώς και κατά την έξοδό του.