Μεσσηνία: Πέντε συλλήψεις Ρομά για τρεις κλοπές μέσα σε ένα 24ωρο

Μεσσηνία: Πέντε συλλήψεις Ρομά για τρεις  κλοπές μέσα σε ένα 24ωρο

Πέντε Ρομά, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, συνελήφθησαν από την Παρασκευή έως και το Σάββατο το απόγευμα στη Μεσσηνία κατηγορούμενοι για τρεις περιπτώσεις κλοπών.

Μάλιστα, η μία κλοπή αφορά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς ο νεαρός δράστης ξήλωσε χάλκινους σωλήνες από το υπόγειο του κτηρίου σχεδόν «μέρα – μεσημέρι».

Πήραν το πλυντήριο της… μετακόμισης
Η πρώτη περίπτωση κλοπής καταγράφηκε σε αγρόκτημα στην Καλαμάτα, απ’ όπου νυχτερινές ώρες αφαιρέθηκαν 5 μεταλλικά πάνελ από ηλιακούς θερμοσίφωνες. Ο δράστης τα φόρτωσε σε όχημα, όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος. Ειδοποίησε την Αστυνομία και το μεσημέρι της Παρασκευής αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισαν το 19χρονο Ρομά και τον συνέλαβαν μαζί με τη 47χρονη μητέρα του, στην οποία ανήκε το αυτοκίνητο.

Τα μεταλλικά πάνελ βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Στη δεύτερη περίπτωση, ένας Καλαματιανός δεν πίστευε ότι η μετακόμιση που είχε ξεκινήσει θα τον έβαζε σε μπελάδες να ψάχνει να βρει το πλυντήριο ρούχων του, αξίας 700 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο ιδιοκτήτης έβγαλε τα πράγματα που ήθελε να μεταφέρει στο πεζοδρόμιο. Ένας 45χρονος και μια 48χρονη Ρομά είδαν το πλυντήριο ρούχων και χωρίς να χάσουν ευκαιρία το φόρτωσαν στο αυτοκίνητό τους και το πήραν.

Η κίνησή τους έγινε αντιληπτή, αλλά δεν πρόλαβαν να τους σταματήσουν και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος τους εντόπισαν στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και στην κατοχή τους βρέθηκε το πλυντήριο, το οποίο επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη.

Ξήλωσε τους σωλήνες γκαζιού από το νοσοκομείο
Η τελευταία περίπτωση κλοπής συνέβη στις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου, στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

29χρονος Ρομά μπήκε με το όχημά του στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου και από το υπόγειο του κτηρίου ξήλωσε τμήματα χάλκινου σωλήνα του δικτύου γκαζιού και αφαίρεσε δύο μεταλλικούς στύλους στήριξης ορών. Η δράση του, όμως, έγινε αντιληπτή από τους φύλακες του νοσοκομείου, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Ελάχιστη ώρα αργότερα αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος εντόπισαν τον 29χρονο κοντά στο χωριό Αιθαία και τον συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν τα πράγματα που είχε αφαιρέσει και επιστράφηκαν στο νοσοκομείο. Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε κατά την κλοπή, ενώ ο ίδιος στερούνταν και αδείας ικανότητας οδήγησης.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια από την προανάκριση, βραδινές ώρες 8 προς 9 Αυγούστου ο 29χρονος είχε διαρρήξει και εξοχική κατοικία στην περιοχή του Πηδήματος και είχε αφαιρέσει χάλκινους σωλήνες μεταφοράς θερμαντικού υγρού, προκαλώντας όμως και φθορές, ύψους 1.000 ευρώ.

Για όλες τις υποθέσεις προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη