Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: “Δικαίωση για τους απολυμένους του Ασύλου”

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας: “Δικαίωση για τους απολυμένους του Ασύλου”

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόσφατη απόφαση – σταθμό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας σχετικά με τις απολύσεις συνδικαλιστών εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας αντίστοιχα, Δημήτριος Γ. Φαββατάς και Παναγιώτης Μερτίκας, «αναγνωρίζοντας το δικαστήριο ότι οι απολύσεις των εργαζόμενων ήταν παράνομες και εκδικητικές λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, αποφάσισε την άμεση επαναπρόσληψη δύο εκ των τεσσάρων απολυμένων, ενώ για καθαρά τυπικούς λόγους η δικαίωση και των άλλων δύο συναδέλφων τους θα έρθει στο τακτικό δικαστήριο των εργαζομένων, που θα πραγματοποιηθεί τoν προσεχή Νοέμβριο. Πρόκειται για μια δικαστική απόφαση που αναγνωρίζει το δίκαιο και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική δράση και ταυτόχρονα βάζει φραγμό στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας, όσο ψηλά και αν στέκεται αυτή.

Ταυτόχρονα, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας θέλει να διαβεβαιώσει όλους τους εργαζομένους τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους σε κάθε δίκαιο αγώνα. Η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων του Ασύλου, αλλά και όλων των εργαζομένων, είναι ένα αναφαίρετο εργατικό δικαίωμα και δε θα σταματήσει, όσοι αντεργατικοί νόμοι κι αν ψηφιστούν.

Ως εκ τούτου, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας αναμένει τόσο από το μητροπολίτη Μεσσηνίας, ως επικεφαλής της διοίκησης του Ασύλου, όσο και από το δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος ορίζει δύο από τα πέντε μέλη στο Δ.Σ, να επεκτείνουν τη δικαιωτική απόφαση του δικαστηρίου και για τους άλλους δύο απολυμένους εργαζομένους, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι σέβονται όχι μόνο το γράμμα, αλλά και το πνεύμα του νόμου».