Πλατεία Φιλιατρών: Πανηγυρίζει ο Λεβεντάκης για την ένταξη της ανάπλασης

Πλατεία Φιλιατρών: Πανηγυρίζει ο Λεβεντάκης για την ένταξη της ανάπλασης

Πανηγυρική ενημερωτική επιστολή εξέδωσε και δημοσίευσε χθες το μεσημέρι στο facebook ο δήμαρχος Τριφυλίας για την ένταξη της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, την οποία ωστόσο από την υπογραφή της στις 5 Αυγούστου απέκρυπτε από τους δημότες Φιλιατρών και Τριφυλίας.

Ακόμη και στη χθεσινή επιστολή του όμως δεν παρέχει καμία απολύτως ενημέρωση τι περιλαμβάνει η μελέτη που συντάχθηκε ερήμην των θεσμικών οργάνων και των αιρετών εκπροσώπων της κοινωνίας των Φιλιατρών και της Τριφυλίας, του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών, της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας.

Συνεχίζει να επιτίθεται αορίστως σε κάποιους που, ισχυρίζεται ο ίδιος ότι, αντιδρούν στο έργο αυτό και κάνουν κακή αντιπολίτευση, ενώ είναι παγκοίνως γνωστό πια από τις δημόσιες τοποθετήσεις ότι το Συμβούλιο Κοινότητας Φιλιατρών και δημοτικοί σύμβουλοι Φιλιατρών αντιδρούν στο γεγονός ότι η δημοτική Αρχή δεν ενημέρωσε για το τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός και η μελέτη και δεν έγινε καμία διαβούλευση και με κανέναν για τη μελέτη η οποία στα κρυφά κι ερήμην της κοινωνίας και των αιρετών εκπροσώπων της στο Δημοτικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Κοινότητας Φιλιατρών προωθήθηκε για ένταξη μέσα από έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο “Αντώνης Τρίτσης”.

Στην ενημερωτική επιστολή του κ. Λεβεντάκη αναγράφεται επί λέξει: «Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, της πόλης των Φιλιατρών, της πλατείας Καποδιστρίου, είναι, πλέον, γεγονός. Καθότι, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” η πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την ανάπλασή της. Ξεκινά, λοιπόν, η διαδικασία δημοπράτησης για το έργο αυτό, συνολικού προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (3.400.000,00€), με την ολοκλήρωση του οποίου, η πόλη και οι πολίτες των Φιλιατρών, θα αποκτήσουν μια πραγματικά “φιλόξενη” και λειτουργική πλατεία.

Μια πλατεία, που θα πληρεί όλους τους όρους και προϋποθέσεις, ώστε να αποτελέσει πηγή ανάσας, για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Στόχος του έργου, είναι να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις τέτοιες και με απόλυτο σεβασμό στον τόπο και την ιστορία του, έτσι ώστε να αναδειχθεί το υπέροχο μνημείο της, που δεν είναι άλλο από το φλωρεντιανό συντριβάνι (που χρονολογείται, από το έτος 1871) και παράλληλα να ενισχυθούν οι δυνατότητες ελεύθερης πρόσβασης και αναψυχής, που τόσο έχουμε, όλοι μας, ανάγκη.

Η κεντρική πλατεία και τοπόσημο των Φιλιατρών, θα αναδειχθεί με τέτοιο τρόπο, που θα είναι “κόσμημα” για την πόλη, το οποίο όλοι θα καμαρώνουν και θα χαίρονται. Και προχωράμε, ομού με τους συνεργάτες μου, σε πείσμα όλων εκείνων, που μας αμφισβητούν και αντιδρούν στο έργο αυτό, ασκώντας καθαρά κακή αντιπολιτευτική τακτική και όχι με γνώμονα την αγάπη τους για τον τόπο τους (μας), τα Φιλιατρά. Ας καθίσουν και ας θαυμάσουν τα έργα, μικρά και μεγάλα, που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά και εκείνα που επίκεινται, για το Δήμο Τριφυλίας, επί των ημερών μου. Άλλωστε, προσωπικό μου στοίχημα, αλλά ταυτόχρονα και απάντηση σε κάθε κακοπροαίρετη κριτική, εξακολουθεί να είναι η πραγμάτωση, κάθε προεκλογικής μου υπόσχεσης. Και συνεχίζουμε…».

Απάντηση στο γιατι δεν έγινε ενημέρωση και διαβούλευση για τη μελέτη ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών, με την κοινωνία, το Συμβούλιο Κοινότητας και το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας, δεν δίνει στην επιστολή ο κ. Λεβεντάκης. Γιατι άραγε; Το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών περιλαμβάνεται στα Υποέργα του έργου με τίτλο «Αστική Αναζωογόνηση περιοχών Περιφέρειας Πελοποννήσου» που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με υπουργική απόφαση που φέρει ημερομηνία 5 Αυγούστου 2021 και Α.Π: 2901 και δημοσιεύθηκε στη Δι@υγεια προχθές Τρίτη και ώρα 12:15:30’’.

Μετά από 35 λεπτά δημοσιεύθηκε η προχθεσινή επιστολή του κ. Λεβεντάκη για την πλατεία Φιλιατρών στην οποία επιτέθηκε στο Συμβούλιο Κοινότητας Φιλιατρών και δημοτικούς συμβούλους Φιλιατρών, δίχως να αναφέρει τίποτα απολύτως για την ένταξη του έργου. Από τις 5 Αυγούστου, που υπεγράφη η ένταξη, αλλά και μισή ώρα μετά τη δημοσίευση στη Δι@υγεια δεν γνώριζε ο κ. Λεβεντάκης για την ένταξη του έργου; Γνώριζε και συνειδητά το απέκρυπτε; Ό,τι απ’ τα δύο κι αν συμβαίνει, προφανώς, είναι εκτεθειμένος πολιτικά ο κ. Λεβεντάκης. Γιατί αποκρύπτει και από τη χθεσινή επιστολή του τι περιλαμβάνει η μελέτη ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών; Δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι εκθέτει και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά τον ίδιο τον κ. Νίκα;

Που ακούστηκε στα χρονικά να γίνεται πρόταση ένταξης έργου για χρηματοδότηση και να χρηματοδοτείται κιόλας, χωρίς οι θεσμικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας στο Δήμο και η ίδια η κοινωνία να γνωρίζουν τι περιλαμβάνει η μελέτη του έργου;

Του Ηλία Γιαννόπουλου