Σε εξέλιξη το 3ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας

Σε εξέλιξη το 3ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 3ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας, με καλεσμένους μια ομάδα καταξιωμένων καθηγητών. Η φετινή διοργάνωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Αυγούστου και θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Στο 3ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας τηρούνται ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, ενώ μαθήματα θα πραγματοποιηθούν πέραν του αμφιθεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας και στο σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Όσο για την ομάδα που διδάσκει στο φετινό Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας είναι: Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του KaDISS, Andrew Visnevski, ιδρυτής κι επί σειρά ετών επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Τμήματος (MA LAB) της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου (Royal Academy of Dramatic Art), καθηγητής στη νεοσύστατη σχολή σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος, μα και με μεγάλες συνεργασίες στο ενεργητικό του σε όλο τον κόσμο. Ο A. Visnevski διδάσκει Σαίξπηρ (scene Study). Στο μάθημα της κίνησης (movement & transformation) είναι υπεύθυνη η Gabrielle Moleta. Συνεργάτις, μεταξύ άλλων, της Βασιλικής Ακαδημίας Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου (Royal Academy of Dramatic Art), με πολυετή προσφορά και εμπειρία. Για φέτος το κομμάτι της φωνητικής διδασκαλίας έχει αναλάβει ο υπεύθυνος του Τμήματος Φωνητικής του Βασιλικού Ωδείου Βρυξελλών ο Jean Francois Brion. Τέλος, η ομάδα των καθηγητών συμπληρώνεται από το μάθημα του Κλασικού Θεάτρου με καθηγήτρια την σκηνοθέτιδα και ηθοποιό Αργυρώ Χιώτη. Η Α. Χιώτη πριν από λίγο καιρό παρουσίασε στο πλαίσιο του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου την παράσταση “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη. Η ίδια έχει διδάξει σε δραματικές σχολές (Εθνικό Θέατρο, Πειραϊκός Σύνδεσμος) και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στις μεγαλύτερες σκηνές της χώρας (Εθνικό Θέατρο, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση κ.α.) και στο εξωτερικό.