Σε ύφεση η φωτιά στο Βασιλίτσι

Σε ύφεση η φωτιά στο Βασιλίτσι

Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες και με τον αέρα να έχει πλέον κοπάσει, η κατάσταση της φωτιάς στο Βασιλίτσι δείχνει πλέον καλύτερη.
Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να επιχειρούν κάτι που αναμένεται να κρατήσει για πολλές ακόμα ώρες.


Τεράστια μάχη με τις φλόγες δίνουν εδώ και ώρες ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αφού οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο τους.

Μάλιστα δόθηκε εντολή στο Βασιλίτσι προληπτικής εκκένωσης του χωριού


Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, έπειτα από ενημέρωση για φωτιά κοντά στη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοκελλαριάς.

Η φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση, είναι ανάμεσα στα χωριά Βασιλίτσι και Χρυσοκελλαριά, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ταυτόχρονα, συναγερμός έχει σημάνει και στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, όπου μέχρι αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες να σωθεί το μοναστήρι. Στο σημείο βρίσκεται παρών και ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, καθώς επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά 65 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Παράλληλα, γίνεται συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω μοναστήρι στερείται μοναζουσών, ενώ δεν βρίσκεται εκεί και η εικόνα της Παναγίας για λόγους ασφάλειας.

Ο περιβάλλων χώρος του μοναστηριού από φωτογραφίες αρχείου: