Βουτάμε σε δύο από τις καλύτερες παραλίες της Μεσσηνίας

Βουτάμε σε δύο από τις  καλύτερες παραλίες της Μεσσηνίας

Ψάχνετε για παραλίες; Για πολυήμερες διακοπές ή μια εκδρομή ακόμα και διήμερο; Εμείς “ταξιδεύουμε” καθημερινά σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύπτουμε και σας παρουσιάζουμε γνωστές και άγνωστες παραλίες για να παίρνετε ιδέες! Σήμερα θα ταξιδέψουμε μέχρι τη Μεσσηνία…

Η Μεσσηνία είναι ένας προορισμός που θα φτάσετε εύκολα οδικώς και δεν υπολείπεται σε τίποτα από άλλους ελληνικούς προορισμούς. Όμορφα χωριά, κομψές προτάσεις διαμονής, γραφικά τοπία, φύση, εξαιρετικό φαγητό και, φυσικά, υπέροχες παραλίες!

Εδώ ξεχωρίσαμε δύο από τις ωραιότερες που θα βρείτε, μια παραλία απόκοσμης ομορφιάς που δεν είναι ευρέως γνωστή, τον Λαγκούβαρδο και μια… ξακουστή, που θεωρείται μάλιστα και ως μια από τις ομορφότερες της Μεσογείου, τη Βοϊδοκοιλιά!

Βοϊδοκοιλιά

Αναμφίβολα το καμάρι της Μεσσηνίας, καθώς θεωρείται μία από τις ομορφότερες της Μεσογείου, χάρη στο ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος. Χιλιοφωτογραφισμένη παραλία που απλώνεται σε ένα υπέροχο ημικύκλιο που μοιάζει να σχηματίζει το γράμμα Ω, με τιρκουάζ νερά και ψιλή σαν πούδρα άμμο. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου. Όσοι την επισκέφτηκαν, δύσκολα την ξεχνούν!

Η εντυπωσιακή Βοϊδοκοιλιά παραπέμπει σε κάποιον εξωτικό προορισμό, με τα τιρκουάζ και μπλε νερά της και τους αμμόλοφους που τη χωρίζουν από τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας…

Η Βοϊδοκοιλιά και η ευρύτερη περιοχή έχουν χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.

Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι, καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι.

Η επίσκεψη και το μπάνιο στην παραλία είναι αναμφίβολα απολαυστικά, αλλά έχετε υπόψη σας πως τους μήνες αιχμής, Ιούλιο και Αύγουστο, την ίδια επιθυμία με εσάς θα έχουν και πολλοί ακόμα…

Λαγκούβαρδος

Ο Λαγκούβαρδος είναι μικρός παραθαλάσσιος οικισμός κοντά στα Φιλιατρά και υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Τριφυλίας. Είναι πολύ κοντά στις ακτές του Ιονίου Πελάγους και βρίσκεται διαγώνια απέναντι από τη νήσο Πρώτη.

Πολύ γνωστή και δημοφιλής, κυρίως στους κατοίκους της περιοχής, είναι η παραλία του οικισμού, γνωστή ως η Παραλία του Λαγκούβαρδου, η οποία εκτείνεται σε μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων. Το ποτάμι του Λαγκούβαρδου, από το οποίο πήρε το όνομά της, εκβάλλει στη βόρεια πλευρά της παραλίας, αφού πρώτα διασχίσει το δαιδαλώδες ομώνυμο φαράγγι του Λαγκούβαρδου, το οποίο είναι καταπράσινο από την πυκνή βλάστηση.

Πρόκειται για μια παραλία απαράμιλλης ομορφιάς που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλής στους απανταχού λάτρεις του surf και των άλλων θαλάσσιων σπορ, αφού θεωρείται ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη συχνότητα κυμάτων, ενώ την ίδια στιγμή είναι ασφαλής χωρίς δυνατά ρεύματα.

Η παραλία έχει χρυσαφένια άμμο ενώ δεξιά κι αριστερά περικλείεται από βράχια. Τα νερά της θάλασσας είναι πεντακάθαρα και έχουν ένα βαθύ γαλανό χρώμα, δημιουργώντας ένα τοπίο μοναδικό.

Στον Λαγκουβάρδο μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητο. Απέχει 7,5 χλμ από τους Γαργαλιάνους και μόλις 3 χλμ από την όμορφη Μαραθόπολη, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας φρέσκο ψάρι, καφέ και τοπική κουζίνα με θέα τη νήσο Πρώτη. Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι αυτό της Καλαμάτας.

ΠΗΓΗ: www.travelstyle.gr

Φωτό: LoveSurfing