45ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο: Ξεκινά αύριο στην Καλαμάτα με μνεία στην Ελληνική Επανάσταση

45ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο: Ξεκινά αύριο στην Καλαμάτα με μνεία στην Ελληνική Επανάσταση

Το 45ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο θα φιλοξενήσει από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου  η Καλαμάτα, για δεύτερη μάλιστα φορά.

Με την οργανωτική ευθύνη και τη φιλοξενία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος, οι σύνεδροι που αναμένεται να καταφθάσουν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα προσεγγίζουν τους διακόσιους, όπως άλλωστε ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εκπρόσωποι των παραπάνω διοργανωτών.

Παράλληλα, η τελετή έναρξης του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, έχει συνδεθεί με τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, εξ ου και θα πλαισιωθεί με επίκαιρη ομιλία του κ. Ιωάννη Πλεμμένου, ερευνητή στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Το εν λόγω υβριδικό συνέδριο, το οποίο θα αφορά στις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της Παιδοδοντιατρικής, με γνώμονα την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, έχει προγραμματίσει παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα στην πόλη της Καλαμάτας και πέριξ αυτής. Συγκεκριμένα, περιήγηση στην Αρχαία Μεσσήνη και στη συλλογή ελληνικών ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια»,  ξενάγηση στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, καθώς και εξόρμηση στις γειτονικές Κιτριές θα πραγματοποιηθούν για τους συνέδρους το ερχόμενο τριήμερο.

Όπως δήλωσε σχετικά η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Γεωργία Θεοδωροπούλου: «Με μεγάλη χαρά και τιμή υποδεχόμαστε το 45ο Συνέδριο Παιδοδοντιατρικής στη Μεσσηνία, αλλά και στην Καλαμάτα ειδικότερα. Είναι σημαντικό ότι, σε μια δύσκολη εποχή που περνάει όλη η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας, καταφέρνουμε να διοργανώσουμε στη Μεσσηνία ένα πολύ μεγάλο συνέδριο, μιας και είναι το μόνο τριήμερο συνέδριο, πλην ενός ακόμα, στην Οδοντιατρική Κοινότητα που θα λάβει χώρα για το 2021 στην Ελλάδα».

Χρ. Μ.