Αναπάντεχα αυξημένη η ζήτηση για ενοικίαση οχημάτων φέτος στη Μεσσηνία

Αναπάντεχα αυξημένη η ζήτηση για ενοικίαση οχημάτων φέτος στη Μεσσηνία

Μια πολύ καλή σεζόν «βιώνουν» φέτος τα πρακτορεία ενοικίασης αυτοκινήτων στη Μεσσηνία, παίρνοντας μια βαθιά ανάσα μετά την κακή περσινή χρονιά.

Όπως μας είπαν υπεύθυνοι πρακτορείων, οι τελευταίοι μήνες έχουν πάει αναπάντεχα καλά και το θετικό είναι ότι η κίνηση στον κλάδο τους συνεχίζει να είναι αυξημένη και το Σεπτέμβριο, ενώ εκτιμούν ότι θα είναι ικανοποιητικά τα πράγματα και τον Οκτώβριο.

Αισιόδοξοι είναι και για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, με την προϋπόθεση ότι θα έχει τελειώσει η περιπέτεια με τον κορωνοϊού.

Μεγάλη απώλεια και για τη φετινή χρονιά, πάντως, ήταν οι ομογενείς που δεν κατάφεραν να έρθουν από Αμερική, Αυστραλία και Καναδά.

Hertz
Αναπάντεχα αυξημένη ήταν η ζήτηση στην περιοχή μας για την ενοικίαση οχημάτων από την εταιρεία Hertz και συγκεκριμένα από το γραφείο της στο αεροδρόμιο. Όπως μας επισήμανε ο κ. Ηλίας από το εν λόγω γραφείο, η κίνηση φέτος είναι πάρα πολύ καλή με τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση.

Παρατήρησε δε ότι η κίνηση στον κλάδο τους σε σχέση με το 2020 είναι πολύ αυξημένη και ο κόσμος πιο ενεργός στο να ταξιδέψει και να εξερευνήσει. Άλλωστε και ο αριθμός των πτήσεων που έφτασαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ήταν πολύ μεγαλύτερος. Φυσικά, δεν έφτασαν τα επίπεδα του 2019, ενώ είναι σημαντικό ότι φέτος η τουριστική κίνηση «άνοιξε» μετά τον Ιούνιο.

Η πλειοψηφία των πελατών που απευθύνθηκε στη Hertz φέτος προέρχεται από Γερμανία, Αγγλία και Ολλανδία, ενώ ο υπεύθυνος του γραφείου κατέληξε ότι τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά για την επόμενη χρονιά.

Best car
Ο κ. Γιάννης Μαρινόπουλος, που διατηρεί στην Καλαμάτα το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων Best car, σημείωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2021 η κίνηση ήταν μηδενική. «Μετά τις 15-20 Ιουλίου, όμως, έως και σήμερα, πάει πολύ καλά. Και το αεροδρόμιο πήγε καλά φέτος. Απρόσμενα καλά θα έλεγα», υπογράμμισε ο κ. Μαρινόπουλος.

Οι πελάτες, όπως είναι φυσικό, είναι ξένοι τουρίστες, καθώς ο Έλληνας φτάνει στην περιοχή μας για διακοπές με το δικό του αυτοκίνητο.

Σε ό,τι αφορά τις εθνικότητες, ο κ. Μαρινόπουλος σημείωσε ότι οι πελάτες προέρχονται από διάφορες χώρες, αλλά τον Αύγουστο υπήρξαν αρκετοί Ιταλοί, όπως και από Βέλγιο και Πολωνία. Φυσικά και οι κλασικοί πελάτες από Αγγλία και Γερμανία.

Μεγάλη έλλειψη και φέτος ήταν οι ομογενείς, που αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς των γραφείων αυτών.

«Περιμένουμε του χρόνου ότι θα έρθουν οι ομογενείς μας, οι οποίοι ξέρουμε ότι  αδημονούν να έρθουν και πάλι στην πατρίδα τους, την οποία έχουν στερηθεί δύο χρόνια τώρα. Αν τα πράγματα με την πανδημία πάνε καλά, του χρόνου περιμένουμε να γίνει χαμός στην περιοχή μας», κατέληξε ο κ. Μαρινόπουλος.

Car Helen Kalamata
Πολύ καλύτερη χρονιά από την περσινή ήταν η φετινή, όπως τόνισε η κα Ελένη Κλάδη από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Car Helen Kalamata, υπολογίζοντας παράλληλα ότι ο Ιούνιος φέτος δε δούλεψε καλά.

Φυσικά και η κα Κλάδη επιβεβαίωσε ότι δε φτάσαμε τα ποσοστά του 2019, ενώ οι πελάτες της φέτος ήταν κυρίως Γερμανοί.

Για του χρόνου; «Δεν ξέρουμε τίποτα. Ούτε και για αργότερα  δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Έχουμε μια αισιοδοξία ότι όλο αυτό θα περάσει, είτε με το εμβόλιο είτε με κάποιο φάρμακο που θα βρεθεί», κατέληξε η κα Κλάδη.

Yassou rent
Ο κ. Λεωνίδας Αγγελόπουλος διατηρεί το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων Yassou Rent στο Πεταλίδι και, όπως μας είπε, από τον Ιούλιο που «άνοιξε» η τουριστική κίνηση και μέχρι τώρα η δουλειά πάει πάρα πολύ καλά.

Μάλιστα, μας είπε ότι είναι πολύ καλή η ζήτηση για την ενοικίαση οχημάτων και τον Σεπτέμβριο, ενώ δείχνει πως έτσι θα κινηθεί και ο Οκτώβριος. Υπογράμμισε δε ότι η κίνηση είναι κοντά στην κίνηση του 2019.

Οι πελάτες είναι κυρίως Γερμανοί, ενώ και για την περιοχή εκεί μεγάλη απώλεια είναι οι ομογενείς που δεν μπόρεσαν ούτε φέτος να έρθουν, αλλά και από Ρωσία και Σουηδία.

Της Βίκυς Βετουλάκη