Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Στην Ολλανδία, σύμφωνα με την Αγγ. Νικολούλη, ο καταζητούμενος

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Στην Ολλανδία, σύμφωνα με την Αγγ. Νικολούλη, ο καταζητούμενος

Αν και από την αρχή δεν υπήρχε αμφιβολία, ταυτοποιήθηκε και επίσημα από τα αποτελέσματα εξετάσεων γενετικού υλικού ότι η σoρός που βρέθηκε θαμμένη και «τσιμεντωμένη» στο σπίτι της Κυπαρισσίας την 1η Σεπτεμβρίου ανήκει στην 42χρονη Ρουμάνα Μόνικα Γκιούς, η οποία είχε εξαφανισθεί από το Φεβρουάριο.

Παράλληλα, είναι σε ισχύ το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά του 39χρονου ομοεθνούς της, με τον οποίο συζούσε και οι πληροφορίες τον θέλουν τώρα να βρίσκεται στην Ολλανδία.

Αυτό, πάντως, που δεν μπορεί πλέον να διαπιστωθεί από καμία εξέταση είναι πώς έχασε τη ζωή της η άτυχη 42χρονη, εκτός κι αν υπάρξει ομολογία.

Στην Ολλανδία

Τα πρώτα στοιχεία από τη σορό όταν ξεθάφτηκε, αλλά και το γεγονός ότι ήταν θαμμένη στην αυλή του σπιτιού που διέμενε πριν εξαφανισθεί, δεν άφηναν περιθώρια αμφιβολίας, όμως η εξέταση DNA επιβαλλόταν για να κλείσει και τυπικά η υπόθεση εξαφάνισης της 42χρονης Μόνικας.

Γενετικό υλικό από τη σορό στάλθηκε για εξέταση και συγκρίθηκε με DNA του γιου της, ενώ την Τρίτη το βράδυ ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα που έδειχναν πλήρη ταυτοποίηση.

Ο νούμερο ένα ύποπτος για το θάνατό της είναι ο 39χρονος ομοεθνής της με τον οποίο συζούσε και ο οποίος, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, επανειλημμένα την κακοποιούσε, με συνέπεια να απαιτείται νοσηλεία της σε νοσοκομείο.

Το ένταλμα που είχε εκδοθεί από την Εισαγγελία Κυπαρισσίας σε βάρος του 39χρονου συντρόφου της μετατράπηκε σε ευρωπαϊκό ένταλμα και πλέον οι ευρωπαϊκές διωκτικές Αρχές έχουν ενημερωθεί μέσω του διεθνούς δικτύου αστυνομικής συνεργασίας «SIRENE» και θα προχωρήσουν στην αναζήτησή του.

Ο 39χρονος φέρεται να είχε φύγει από τη χώρα μας την ίδια περίοδο που εξαφανίστηκε η 42χρονη και αρχικά να επέστρεψε στη χώρα του. Ωστόσο, μετά την ανακάλυψη της σορού επικοινώνησε μαζί του η Αγγελική Νικολούλη, καθώς είχαν μιλήσει και στο πλαίσιο της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» που είχε κάνει η δημοσιογράφος τον Ιούνιο για την εξαφάνιση της γυναίκας, με τον ύποπτο τότε να δηλώνει ότι η γυναίκα «ζει και βασιλεύει».

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κας Νικολούλη, αυτή τη φορά τον εντόπισε στην Ολλανδία και στη συνομιλία που είχαν εμφανίστηκε κυνικός, ψύχραιμος, ενώ προσποιήθηκε τον ανήξερο.

Αναπάντητα ερωτήματα

Από τα ερωτήματα που πιθανότατα θα παραμείνουν αναπάντητα είναι το πώς ακριβώς η γυναίκα έχασε τη ζωή της. Από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε πως δεν έφερε σκελετικές κακώσεις, ούτε είχε θαφτεί ζωντανή.

Καθώς η σορός ήταν σχεδόν σκελετοποιημένη, μόνο αν υπήρχε κάκωση σε οστά ή κρανίο θα μπορούσε να γίνει εκτίμηση της αιτίας θανάτου. Καθώς δε βρέθηκε τίποτα τέτοιο, όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις σε αυτά είναι ο δολοφόνος της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων της Κυπαρισσίας, ο 39χρονος κακοποιούσε συχνά την 42χρονη και 11 μήνες πριν από την εξαφάνισή της νοσηλεύτηκε πάλι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με χτυπήματα.

Από το Φεβρουάριο και μετά δεν την ξαναείδε κανείς στην περιοχή, ενώ λίγους αργότερα δηλώθηκε και επίσημη εξαφάνιση από τους οικείους της.

Την 1η Σεπτεμβρίου οι ιδιοκτήτες του σπιτιού όπου έμενε η 42χρονη με το σύντροφό της το επισκέφθηκαν και τους παραξένεψε η διαφορά χρώματος στο τσιμέντο της αυλής. Όταν με εντολή των Αρχών έσκαψαν, αποκαλύφθηκε το μακάβριο εύρημα.