Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ Καλαμάτας

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ Καλαμάτας

Με προϋπολογισμό 1.095.144 ευρώ εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ Καλαμάτας. Το έργο είχε προγραμματιστεί να ενταχθεί νωρίτερα, στις αρχές του χρόνου περίπου, όμως υπήρξε καθυστέρηση λόγω αλλαγών στη σχετική νομοθεσία για τους δικαιούχους τέτοιων έργων.

Το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ θα παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας, εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης και παραμονής σε 50 ΑμεΑ.

Θα στεγαστεί στο κτήριο της Μητρόπολης, στο παλιό Ιερατικό Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας, στην οδό Αγίου Γεωργίου και θα διαθέτει: αίθουσα αναψυχής – συγκεντρώσεων, χώρο εργοθεραπείας – απασχόλησης, χώρο ατομικής – ομαδικής άσκησης με στοιχειώδη εξοπλισμό ειδών φυσικοθεραπείας, χώρους υγιεινής, γραφείο ιατρού, γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας, γραφείο Γραμματειακής Υποστήριξης, χώρο ησυχαστηρίου και παρασκευαστήριο προγεύματος. Ωφελούμενοι θα είναι τα άτομα άνω των 18 ετών και των δύο φύλων που πάσχουν από νοητικές και κινητικές αναπηρίες.