Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού: Η 5η Επιστημονική Συνάντηση στην Καλαμάτα

Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού: Η 5η Επιστημονική Συνάντηση στην Καλαμάτα

Όλα τα νεότερα δεδομένα και οι σύγχρονες θεραπείες για το σακχαρώδη διαβήτη, την παχυσαρκία, την υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το αναπνευστικό, τις λοιμώξεις, την ανοσοανεπάρκεια, αλλά και οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη νόσο covid-19, θα τεθούν επί τάπητος στην 5η Επιστημονική Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Το ιατρικό forum, που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες της Ιατρικής.

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν είναι: «Σακχαρώδης διαβήτης και κατάθλιψη, νεότερα δεδομένα», «Φαρμακευτική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας», «Παχυσαρκία και καρκίνος», «Σύγχρονος τρόπος ζωής και επιπτώσεις στην υγεία», «Ενημέρωση για την κατάσταση της πανδημίας SARS-CoV-2 στην Ελλάδα», «Ανοσοτροποποιητικές θεραπείες στη νόσο Covid-19», «Post-Covid Syndrome, μια αναδυόμενη κλινική οντότητα μετά την πανδημία», «Νεότερες εξελίξεις στη χειρουργική αντιμετώπιση του μαστού», «Το αύριο των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα», «Εξελίξεις στην καρδιακή ανεπάρκεια», «Η νανοτεχνολογία στην ιατρική πράξη» και «Σύγχρονη αντιμετώπιση πολυτραυματία».

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επιστημονικής συνάντησης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, όπως η λειτουργία ιατρείου “Διαβητικού Ποδιού” και ιατρείου “Μαστού” και “Γονιμότητας”, τα οποία θα μπορεί να επισκεφθεί το κοινό δωρεάν.

Εναρκτήρια ομιλία στην 5η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση θα απευθύνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ενώ εμπνευστής του συνεδρίου και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ».

Τη δε τελετής έναρξης θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Χρονά, ενώ θα διεξαχθεί υβριδικά, τόσο με τη φυσική συμμετοχή συνέδρων όσο και διαδικτυακά και μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει με τον προσωπικό barcode που θα δοθεί κατά την εγγραφή: https://www.5synantisieekdm.gr/general-info/.

Για τη φυσική συμμετοχή θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες υγειονομικής προστασίας έναντι της πανδημίας. Θα υπάρχει προκράτηση θέσης στην αίθουσα, μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο, ενώ θα διενεργείται και δωρεάν self-test.