Η Καλαμάτα ψάχνει νομική αντίδραση στην πρωτοφανή επιλεκτική αντιμετώπιση των κριτηρίων αδειοδότησης της ΕΠΟ

Η Καλαμάτα ψάχνει νομική αντίδραση στην πρωτοφανή επιλεκτική αντιμετώπιση των κριτηρίων αδειοδότησης της ΕΠΟ

Λες και πληρώνει την επιτυχία της κατάκτησης του περυσινού πρωταθλήματος η Καλαμάτα ή απλώς κάποιοι επιχειρούν να αποδυναμώσουν έναν ισχυρό και φιλόδοξο αντίπαλο…

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι η ΕΠΟ με έκτακτη απόφασή της δίνει ελεύθερο δικαίωμα ανανεώσεων και μετεγγραφών στις ομάδες που ανέβηκαν στη Super League 2 χάρις στην αναδιάρθρωση, χωρίς τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις ΠΑΕ που δεν κατάφεραν να αδειοδοτηθούν από την Ομοσπονδία.

Η δικαίωση της ένστασης του Αιγάλεω ευνόησε με αυτό τον τρόπο τις συγκεκριμένες ομάδες, όμως κανείς δεν περίμενε η δικαίωση αυτή να ισχύσει επιλεκτικά, με την εξαίρεση εκείνων που είχαν εξασφαλίσει την άνοδο …με το σπαθί τους.

Με δεδομένο ότι Καβάλα και Ρόδος έχουν «κοπεί» από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και ότι η πρωταθλήτρια του Βορείου Ομίλου, Βέροια, ήταν από τις λίγες ομάδες με έγκαιρο και έγκυρο φάκελο στην ΕΠΟ (και συνεπώς αδειοδοτήθηκε κανονικά) το θέμα αγγίζει ουσιαστικά μόνο την Καλαμάτα.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα η τοπική μας ομάδα είναι η μοναδική με περιορισμούς στις μετεγγραφές της (το κυριότερο δεν μπορεί να κάνει περισσότερες από 3 μετεγγραφές παικτών από 25 ετών και άνω).

Η λειτουργία των κανόνων του πρωταθλήματος με «δύο μέτρα και δύο σταθμά», όπως είναι φυσικό, προκαλεί δικαιολογημένη αγανάκτηση στο «μελανόλευκο» στρατόπεδο και οι υπεύθυνοι της μεσσηνιακής ΠΑΕ εξετάζουν εάν υπάρχουν περιθώρια νομικής αντίδρασης.