Ι. Λαμπρόπουλος: Ενδιαφέρον Γεραπετρίτη για το πρόβλημα με τη σταφίδα

Ι. Λαμπρόπουλος: Ενδιαφέρον Γεραπετρίτη για το πρόβλημα με τη σταφίδα

Για το πρόβλημα της απορρόφησης και τις χαμηλές τιμές της σταφίδας συζήτησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, με τον υπουργό Επικρατείας, Γεώργιο Γεραπετρίτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαμπρόπουλος ζήτησε από τον κ. Γεραπετρίτη να εξεταστούν οι προτάσεις των Συνεταιριστικών Οργανώσεων. Επίσης, έθεσε την ανάγκη συνύπαρξης των συνεταιριστικών οργανώσεων και των τυποποιητών ελληνικών προϊόντων προς όφελος των παραγωγών, γιατί έτσι διαμορφώνονται, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, τιμές καλύτερες, αφού δεν εξαρτώνται μόνον από αυτές που οι έμποροι-τυποποιητές ενίοτε προσφέρουν, όταν δε λειτουργούν οργανωμένοι συνεταιρισμοί.

Ο κ. Γεραπετρίτης, αφού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, τόνισε ότι η σταφίδα, ως εθνικό προϊόν, πρέπει να στηριχθεί και θα εξετάσει το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί σε συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε τον υπουργό για την επικοινωνία και τη συζήτηση για ένα κρίσιμο θέμα που αφορά χιλιάδες σταφιδοπαραγωγούς σε όλη τη χώρα.