Μ. Γερονικολός: Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας και των Κέντρων Υγείας του νομού

Μ. Γερονικολός: Να διασφαλιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου  Καλαμάτας και των Κέντρων Υγείας του νομού

«Να πράξουν εδώ και τώρα όσα απαιτούνται, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας και των Κέντρων Υγείας του νομού» ζητά από τους αρμοδίους και, κυρίως, από τους βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός.

Όπως σημειώνει: «Εμβρόντητοι παρακολουθούν οι πολίτες της Μεσσηνίας τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών, σχετικά με τη στελέχωση και τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας και των Κέντρων Υγείας του νομού, καθώς τα συλλογικά όργανα των γιατρών της Μεσσηνίας περιγράφουν με μελανά χρώματα τις ελλείψεις των Μονάδες Υγείας.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, αλλά και η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όχι μόνο σιωπούν, αλλά δεν πράττουν τα αυτονόητα, δεν απαιτούν λύσεις που θα διασφαλίσουν την υγεία των ασθενών με κορωνοϊό, αλλά και όσων άλλων χρήζουν περίθαλψης στο νομό.

Πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση να κοινοποιήσουμε τα συγκεκριμένα ζητήματα στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αλλά και στον υπεύθυνο Υγείας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος, Ανδρέα Πουλά, ζητάμε από τους αρμοδίους και, κυρίως, από τους βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας να πράξουν εδώ και τώρα όσα απαιτούνται, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας και των Κέντρων Υγείας του νομού.

Τους υπενθυμίζουμε ότι αυτοί, καθώς και οι διορισμένες από την κυβέρνησή τους διοικήσεις των νοσοκομείων, φέρουν την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο νομό.

Τους υπενθυμίζουμε ότι τούτη τη στιγμή κάθε ολιγωρία και κάθε παράλειψη από μέρους τους στρέφεται ευθέως εναντίον του δικαιώματος των πολιτών να απολαμβάνουν δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Τους καλούμε, έστω και τώρα, να σταματήσουν να κρύβονται, να στηρίξουν εμπράκτως τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νομού, να αντιδράσουν και να απαιτήσουν τα αυτονόητα για τον τόπο μας και τους κατοίκους του».