Με την ψήφο των ενόρκων η μετατροπή της κατηγορίας για τον 64χρονο από την Πιπερίτσα

Με την ψήφο των ενόρκων η μετατροπή της κατηγορίας για τον 64χρονο από την Πιπερίτσα

Στις φυλακές, όπου κρατείται για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, επέστρεψε από χθες ο 64χρονος από την Πιπερίτσα, μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Γυθείου που τον έκρινε ένοχο για μη σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Ο 64χρονος είχε προφυλακισθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για το θάνατο του 18χρονου Ρομά, πέρυσι τον Οκτώβριο στην Πιπερίτσα, όταν πυροβόλησε κατά αυτών που είχαν μπει να κλέψουν το σπίτι του.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο εισαγγελέας πρότεινε να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως την ίδια άποψη είχαν και οι τακτικοί δικαστές της Έδρας του Μεικτού.

Ωστόσο, τη διαφορά έκαναν οι τέσσερις ένορκοι, που δέχτηκαν τη μετατροπή της κατηγορίας σε μη σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη και έτσι το πλαίσιο ποινής μειώθηκε σημαντικά. Το δικαστήριο δε δέχθηκε τα αιτήματα ούτε για αναστολή της ποινής, ούτε και για κατ’ οίκον περιορισμό του 64χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο 18χρονος Ρομά μαζί με δύο 17χρονους ομοφύλους του αναρριχήθηκαν από μανδρότοιχο και μπήκαν στον επάνω όροφο του σπιτιού του 64χρονου. Ο 64χρονος τους αντιλήφθηκε κι όταν βρέθηκε μπροστά τους, είδε να κρατούν χρυσαφικά που είχαν βρει. Οι δύο 17χρονοι τράπηκαν σε φυγή από το μπαλκόνι, ενώ ο 18χρονος έσπρωξε τον 64χρονο και έφυγε επίσης από το μπαλκόνι. Ο 64χρονος πυροβόλησε 2-3 φορές προς το σημείο που έφυγαν οι τρεις Ρομά, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου την ώρα που ήταν πάνω σε μια μάντρα και προσπαθούσε να διαφύγει.
Β.Β.