Μετά τη Μεγαλόπολη ο Δήμος Οιχαλίας σε αναπτυξιακή μετάβαση

Μετά τη Μεγαλόπολη ο Δήμος Οιχαλίας σε αναπτυξιακή μετάβαση

Επίσκεψη χθες αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμοδίου για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ, Νίκου Παπαθανάση, δέχθηκε χθες στο γραφείο της η δήμαρχος Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, αναφορικά με το θέμα του σχεδίου δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης λιγνιτικών περιοχών, το οποίο αφορά άμεσα και στο Δήμο Οιχαλίας.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ακόμη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς, ο συντονιστής του σχεδίου κ. Μουσουρούλης, ο γενικός γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Καβαλάκης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Οικονόμου, η συνδημότισσα και σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού κα Παντελοπούλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημητρακόπουλος και Ντονάς και, τέλος, ο γενικός γραμματέας κ. Γυπατίδης.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Οιχαλίας είχε παρέμβει με αιτήματα και παρατηρήσεις, από τον Οκτώβριο του 2020, στο σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης λιγνιτικών περιοχών που είχε αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση, καθώς κατά την άποψη της Δημοτικής Αρχής αδικούνταν. 

Χθες, λοιπόν, με μεγάλη χαρά η δήμαρχος Οιχαλίας άκουσε από τον κ. Παπαθανάση ότι το αίτημα του Δήμου Οιχαλίας, που είχε υποβληθεί από τον Οκτώβριο 2020, έγινε αποδεκτό. Έτσι πλέον στο Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, μετά το Δήμο Μεγαλόπολης που λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό επιχορήγησης των επενδύσεων, θα έχουν σειρά μόνο οι Δήμοι Οιχαλίας, Τρίπολης και Γορτυνίας ως όμοροι Δήμοι που επηρεάζονται πιο πολύ από τη μεταλιγνιτική εποχή και, τέλος, όλοι οι άλλοι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Τέλος, συζητήθηκαν όλα τα θέματα του Δήμου Οιχαλίας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργού κ. Παπαθανάση, αλλά και του περιφερειάρχη κ. Νίκα, σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας, από το οποίο αναμένονται κι άλλα οφέλη στο άμεσο μέλλον για την ανάπτυξη του Δήμου Οιχαλίας και την παραμονή των νέων παιδιών στον τόπο τους.