Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση «Ένδυμα Ψυχής» που κόσμησε την Καλαμάτα

Ολοκληρώνεται σήμερα η έκθεση «Ένδυμα Ψυχής»  που κόσμησε την Καλαμάτα

Την έκθεση «Ένδυμα Ψυχής», που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και φιλοξενείται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, επισκέφτηκε προχθές ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Πρόκειται για μία έκθεση με σπουδαία έργα τέχνης, η οποία παρουσιάζεται στην Καλαμάτα σε παγκόσμια πρεμιέρα, φιλοξενώντας δημιουργήματα του καταξιωμένου φωτογράφου Βαγγέλη Κύρη και του εκφραστή της κεντητικής τέχνης Anatoli Georgiev. Αποτελεί δε τη βασική δράση του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821.

Η έκθεση, που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών, ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου (ωράριο λειτουργίας: 10.00-22.00).

Το δήμαρχο, ο οποίος συνοδευόταν από αντιδημάρχους, τον πρόεδρο και τους διευθυντές των Καλλιτεχνικών Σχολών της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Φάρις” και του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, υποδέχθηκε η πρόεδρος του Ιδρύματος, Βικτωρία Καρέλια, ενώ την ξενάγηση έκαναν οι καλλιτέχνες κ.κ. Κύρης και Georgiev.

Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη μας η πραγματοποίηση αυτής της σπουδαίας έκθεσης που έρχεται ως συνέχεια της αγάπης και της αταλάντευτης υποστήριξης του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και προσωπικά της προέδρου κας Βίκυς Καρέλια στην ελληνική παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά.

Επίσης, ως δήμαρχος της πόλης θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά και τους καλλιτέχνες, κ.κ. Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev, γιατί μας έφεραν αυτή τη σπουδαία έκθεση, που είχαμε την τύχη και την τιμή να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά εδώ».

Από την πλευρά του Ιδρύματος, η κα Βικτωρία Καρέλια τόνισε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Θέλω εκ μέρους του Ιδρύματος να σας ευχαριστήσω θερμά πρώτα πρώτα για τη μεγάλη υποστήριξη που μας κάνατε, ούτως ώστε να γίνει αυτή η έκθεση, την παραχώρηση του χώρου και γενικώς την ανθρώπινη υποστήριξη.

Είμαι πολύ χαρούμενη διότι είχε μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο και άξιζε τον κόπο. Ίσως εγώ ενθουσιάζομαι πιο πολύ γιατί είναι ένα αντικείμενο που λατρεύω και έτσι, νομίζω, ήταν για την πόλη της Καλαμάτας κάτι πολύ καλό μέσα στο καλοκαίρι, τον κόσμο και τον ξένο που ήρθε, να δουν τι είναι η ψυχή της Ελλάδας, γιατί αυτή είναι η ψυχή της Ελλάδας».