Παναγιώτης Κατσίβελας: «Τελικά τι νερό πίνουμε;»

Παναγιώτης Κατσίβελας: «Τελικά τι νερό πίνουμε;»

«Τελικά τι νερό πίνουμε;» είναι ο θεματικός τίτλος παρέμβασης του τέως δημάρχου Τριφυλίας και επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Παναγιώτη Κατσίβελα, αποκαλύπτοντας και με φωτογραφικό υλικό παράνομη σύνδεση ιδιωτικής γεώτρησης…

Στην παρέμβαση του κ. Κατσίβελα αναγράφεται: «Ο κ. δήμαρχος ήταν σίγουρος ότι μπορεί να βάψει μια άσπρη κότα, πράσινη και να μας την πουλήσει για παπαγάλο, και το πίστευε (!), όπως μας διαβεβαίωνε στις εκλογές. Γιατί, όπως επαίρεται, μόνο αυτός μπορεί! Σε αυτή τη λογική, θέλει να μας παραστήσει τον άνθρωπο που επίμονα και μεθοδικά προσπαθεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο μας.

Το φετινό αφήγημα ήταν ότι δεν είχαμε έλλειψη νερού. Αλήθεια πώς έγινε αυτό; Μήπως προνόησαν να επιδιορθώσουν τις όποιες βλάβες του δικτύου; Μήπως ενεργοποίησαν δύο χρόνια τώρα τη γεώτρηση της Λεύκης; Μήπως κάτι άλλο, που δεν ξέρω; Όχι, έκαναν κάτι πολύ απλό και εύκολο, αλλά και πονηρό! Στα κρυφά, να μη μας πάρει χαμπάρι κανείς. Πήραν νερό από τη γεώτρηση που υπάρχει στο λατομείο του Χαλαζωνίτη (Σιδώνη) και αφού έκρυψαν τον αγωγό, όσο μπορούσαν, τον συνέδεσαν στο μικρό υδραγωγείο της γεώτρησης της Λεύκης και κανένα πρόβλημα. Κι αυτό το κάνουν επί δύο συναπτά χρόνια, όπως μου κατήγγειλαν περίοικοι, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, χωρίς να κάνουν καμία ανάλυση του νερού, χωρίς… άχνα! Και με όρους ποιους όρους; (Ακολουθεί αποδεικτικό υλικό).

Η γεώτρηση της Λεύκης είναι εγκαταλελειμμένη στην τύχη της, λες και είναι δύσκολο να τοποθετηθεί ένα μεγαλύτερο moter και να τοποθετηθεί λίγα μέτρα πιο κάτω, αλλά ποιος θέλει τις καθαρές δουλειές; Αρκεί να μην πιστωθεί σε μας! Η αλήθεια είναι ότι και εμείς χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε τον Αύγουστο του 2017 και για λίγες ημέρες γεώτρηση εκτός δικτύου. Αλλά αυτό σε μια χρονιά με πρωτοφανή λειψυδρία, όταν ο αγωγός από το Αλικοντούζι, τις ημέρες εκείνου του Αυγούστου, έφερνε μηδενικό νερό και εξαντλήσαμε πλήρως κάθε δυνατότητα άλλης χρήσεως νερού. Αφού, βεβαίως, είχαμε εξασφαλίσει την καθαρότητα και το υγιεινό του νερού με εργαστηριακό έλεγχο. Όμως, εκείνο το γεγονός της έλλειψης του νερού επέφερε την αντικατάσταση του προέδρου του Συνδέσμου “Τέλλος Άγρας” και ανέλαβε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων κ. Ματθιουδάκης Ανδρέας, ο οποίος τα επόμενα δύο, 2018 και 2019, με σκληρή δουλειά κατόρθωσε να μη λείψει σταγόνα νερό από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

Παράλληλα, βάλαμε εμπρός το έργο της γεώτρησης της Λεύκης και σχεδόν ολοκληρώσαμε τη μελέτη για την αντικατάσταση του αγωγού από το Αλικοντούζι. Ναι, αυτόν τον αγωγό που νομίζουν ότι μπορούν να τον βάψουν “πράσινο” και να μας το πουλήσουν για “παπαγάλο”.

Όπως προσπαθούν να το κάνουν και με τις “υπολειπόμενες συνδέσεις στο Νέο υδραγωγείο των Φιλιατρών” και με “τα φίλτρα στις πηγές της Πλάτης”, που φυσικά και δεν είναι έργα δικά τους.

Και προκαλώ να μου πουν, ποιο έργο σημαντικό γίνεται στο Δήμο και δεν το είχε ξεκινήσει ή θεμελιωθεί από τη δική μας Δημοτική αρχή; Ακόμα ηχούν οι παρόλες του κ. δημάρχου για τα έτοιμα σχέδια που είχε για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης των πόλεων Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών. Είναι περισσότερον από βέβαιον ότι το ίδιο έγινε και με τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας. Η σημερινή Δημοτική Αρχή ακολουθεί την τακτική της πονηριάς, όπως έκανε και με το θέμα των παράνομων νέων χωματερών, αλλά αυτή έχει κοντά ποδάρια.

Υ.Γ. Οφείλω, βεβαίως, να τους πιστώσω την αδιαφορία για την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός των Εσωτερικών κ. Πέτσας (Δημοσίευμα του “Γαργαλιάνοι on line”, της 19ης Σεπτεμβρίου 2021, “ΥΠΕΣ: O Δήμος Τριφυλίας δεν έχει καταθέσει τα δικαιολογητικά για την εκταμίευση ποσών για αγορά απορριμματοφόρων”), αλλά και την παγκόσμια πρωτοτυπία να τραβούν φορτηγά τα απορριμματοφόρα για να φτάσουν στο Αλιμάκι. Ήταν γιατί θα έκαναν καλή συντήρηση του στόλου των οχημάτων του Δήμου. Ελπίζω να μη χρειαστεί στο τέλος να χρησιμοποιήσουν και γαϊδούρια».